Évről évre népszerűbb a Tiszai Pecasuli

Fotó: Bekecs Sándor

Indulása óta évről-évre népszerűbb a Tisza Pecasuli. Az idei évben rendeztek gyermek horgászversenyt 200 fő részvételével is.

A program célja, hogy a Tisza-tó környéki általános iskolás gyerekekkel megismertessék a horgászatot és azon keresztül vizeink halait, élővilágát és környezettudatosságra is neveljen.

A szakkörökhöz ingyenesen biztosítják a tankönyveket, munkafüzeteket és a horgászeszközöket is. 2019-ben 800 diák jutott el a fővárosba, köztük hátrányoshelyzetűek is, szakmai kirándulásra.

Ebben az évben több helyszínen szerveztek horgászversenyeket, melyek egyre nagyobb népszerűsége miatt igazi családi programokká nőtték ki magukat. Átlagosan 30-60 versenyző nevezett. Manapság a legtöbb Tisza-tó környéki program részei ezek a versenyek. Idei utolsó horgászversenyüket október 26-án tartották Tiszafüreden, év végéig a tantermekben folytatódnak majd a szakkörök.

Népszerű családi program is egy horgásverseny a Tisza-tónál. (Fotó: Bekecs Sándor)

A pecasulit 2013-ban indította a Tisza-tavi Sporthorgász Nonprofit Kft. önerőből és a Tisza-tó környéki általános iskolásokat vonta be programjába. Később települések egész sora csatlakozott, illetve a Földművelésügyi Minisztérium, mint támogató, és egy tanévben átlagosan 1500-2000 diák vett részt 150-170 horgász és pedagódus segítségével.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest