Diabétesz világnak Karcagon

Kép: Karcag TV

A Diabétesz Világnap alkalmából a Kátai Gábor Kórház Efi-Lek irodája a Déryné Kulturális Központban tartott előadást és ingyenes méréseket.

A részletekről Faar Nóra Veronika irodavezetőt kérdeztük.

-A diabétesz világnap alkalmából szervezett programot nagyon fontosnak tartjuk, hiszen a diabétesz, vagy más néven a cukorbetegség a világon a leggyakrabban előforduló anyagcsere betegség. Számos szövődménnyel is jár, s a betegek életminőséget is nagyban befolyásolja. Rendezvényünkre a Karcagi Járás lakosságát hívtuk meg.

-Először a programon résztvevő érdeklődők számára szakmai előadásokkal készültünk, ahol magáról a cukorbetegség tüneteiről, a kezeléséről, a szövődményeiről lesz szó, illetve a diétáról, a mozgás szerepéről. Az előadások után lehetőség lesz az egészségi állapot felmérése, lelki egészségvédelme, illetve nagy hangsúlyt fektetünk a cukorbetegség edukációjára is, vércukormérők és inzulinadagolók helyes használatát is be fogjuk mutatni a cukorbetegek részére, de személyre szabott étrendet és tudunk összeállítani a dietetikusok segítségével – sorolja az irodavezető.

– A cukorbetegség mára népbetegség, minden életkorban előfordul. Magyarországon közel 1 millió érintett van ebben a betegségben, ezért is tartjuk fontosnak, hogy a lakosság figyelmét felhívjuk arra, hogy a betegség megelőzhető, illetve kezelhető. Aki többet szeretne tudni, hétköznaponként kereshet bennünket irodákban a kórházban, ahol az érdeklődők számára egészségi állapot felmérésre és tanácsadásra is van lehetőség.

A cukorbetegek részére beteg klubot is indítunk, melyre sok szeretettel várunk minden érdeklődőt- mondta Faar Nóra Veronika.

infoKarcag

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Záporokat, zivatarokat hoz a front

Kedd virradóra főként az ország nyugati, északnyugati felén alakulhat ki több helyen zápor, zivatar, napközben szakadozottabb lehet a felhőzet, délután ismétv egyre többfelé lehetnek zivatarok, helyenként

Tovább »

Már az iskolákban a tankönyvek

Megkezdődött a tankönyvek kiszállítása a szolnoki általános és középiskolákba. Ettől a tanévtől már minden diák ingyen kapja a könyveket a közoktatásban. Bár a nyári szünidőből

Tovább »

Életet mentettek a vízirendőrök

A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság kollégái kimentették a Tiszából a folyó közepén sodródó nőt. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába érkezett bejelentés 2020. augusztus 2-án 17

Tovább »