Alpolgármesteri státuszt csak az ellenzéknek?

Kép: iSzolnok

Rusvai Károly, a szolnoki közgyűlés kereszténydemokrata frakciójának vezetője öt pontban foglalta össze a Fidesszel közös mondandójukat a keddi sajtótájékoztatón.

Öröm – mondta -, hogy a másfél milliárdos beruházásként készülő új bölcsöde építését a Szolnoki Többségnek nevezett csoportosulás is támogatta. A sajátos nevelési igényű gyerekeket is fogadó, négy csoportos új nevelési intézmény egy lebontandó önkormányzati épület helyén valósul majd meg.

Ami az önkormányzati lakások eladásának tiltását illeti, arról a pártszövetség véleménye eltér ugyan a többségben lévőkétől, mert a másfél ezer városi tulajdonú otthon évente körülbelül háromszáz millió forintba kerül, a befizetések nem fedezik a fenntartást, de tudomásul veszik, hogy egyelőre most az eladások moratóriuma érvényes.

– Mi lakhatási támogatásban gondolkodunk, mert úgy gondoljuk, ebben érdemben tudunk segíteni a szolnokiaknak – magyarázta Rusvai Károly.- Egy működőképes programnak véleményünk szerint része lehet az albérlet-támogatás, az olcsó építési telek, lakásfelújítási támogatás, lakásfelújításért cserébe bérlakás odaítélése, stb. Nagyon fontos, hogy a kiválóan működő állami családtámogatási rendszerekhez tudjunk csatlakozni, s mi is valós segítséget adjunk a családoknak. Kértük a lakáspolitikai szakmai kollégiumot, hogy tárgyaljon a lehetőségekről, egy működőképes program kidolgozásáról.

Szót ejtett az alpolgármeter jelölés körüli anomáliáról is Rusvai Károly. Azt mondta, hogy lényegében nincs megegyezés, hiszen a polgármester ajánlatát a Szolnoki többség néven szereplő csoport tagjai nem fogadták el, míg az ő ajánlatukkal Szalay Ferenc polgármester nem értett egyet. Az alpolgármester jelölés a polgármester jogköre, amit a közgyűlésnek kell jóváhagynia. Végső esetben a kormányhivatal jelöl ki – a törvény szerint – alpolgármestert Szolnokon, ha a határidőig nem lesz egyezség.

Jó, hogy van megegyezés a szabadstrand további fejlesztését illetően, erre százmilliós pályázati összeg használható, amit a szolgáltatások bővítésén túl a folyóvizi strand biztonságára fordítanak majd – mondta a frakcióvezető.

Külön kitért a városi televízió menesztett vezetőjének ügyére. A pártszövetség véleménye az, hogy a szivárvány koalíció politikai döntést hozott, amihez joga (és többsége) ugyan van, de az internetes durvaságok moderálásában nagyon is kétarcúak. A huszonhat éve a televízióban dolgozó Pogány Attila esetében nem átallottak bejegyzőik kötelet, akasztást emlegetni (ezt már eltávolították az oldalról), amire jó darabig semmiféle reakciója nem volt az oldal kezelőjének. Ezt a fajta kulturálatlanságot, fenyegetést a KDNP és a Fidesz elítéli, visszautasítja – mondta Rusvai Károly.

A frakcióvezető végezetül hozzátette: a Fidesz képviselőcsoportját vezető Tasnádi Zoltánnal azt kérik a Szolnoki Többség frakcióvezetőitől, hogy határozottal utasítsák el a közbeszéd ilyen mértékű eldurvulását, ahogy fogalmazott, a következő közgyűlésen személyesen is jelezni fogják.

iSzolnok

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Mártír megemlékezés Karcag on

A Karcagi Izraelita Hitközség vezetősége nevében a temetőben tartott mártír megemlékezésen Csillag Barnabás elnök köszöntötte Deutsch László főrabbit, Szilágyi Gábor kántort, F. Kovács Sándor országgyűlési

Tovább »

Százhússzal ment Szolnokon

Hét óra alatt 100 sebességtúllépést rögzítettek Szolnokon. A Szolnoki Rendőrkapitányság munkatársai sebességellenőrzést végeztek Szolnok belterületén 2020. július 4-én. A rendőrök hét óra alatt bemértek 100

Tovább »