Akkumulátorokat szállító kamion égett Törökszentmiklósnál

Illusztráció. (Kép: merce.hu)

Csütörtökön összesen három műszaki mentésnél és két tűzesetnél kellett beavatkozniuk a megye tűzoltóinak. Utóbbiaknál egy akkumulátorszállító kamion lángoló pótkocsija és tűzhelyen felejtett étel füstölése miatt volt szükség segítségre.

Motorolaj folyt ki egy személygépkocsiból, körülbelül háromszáz méter hosszan csütörtök reggel a Mezőhék és Mesterszállás közötti úton. A mezőtúri hivatásos tűzoltók bójákkal biztosították a helyszínt, és megvárták, amíg a közútkezelők helyszínre érkezését.

Füst áramlott ki egy első emeleti lakásból tegnap délelőtt Szolnokon, egy Czakó Elemér úti társasházban. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói rúgták be az ajtót és tűzhelyen felejtett ételt találtak, amelyet az egység eltávolított, majd kiszellőztette az ingatlant. A füsttel érintett helyiségben senki sem tartózkodott, a szomszédos lakást egy ember hagyta el.

Kigyulladt egy akkumulátorokat szállító kamion pótkocsija tegnap délután a 4-es számú főút Törökszentmiklóst elkerülő szakaszán. A sofőr a vontatót időben le tudta kapcsolni, így az nem károsodott. A szolnoki hivatásos és a törökszentmiklósi önkormányzati tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett légzőkészülékben, három hab- és egy vízsugár segítségével megfékezték a lángokat. A helyszínre vonult a katasztrófavédelmi mobil labor is, amely a levegőben veszélyes anyagot egészségre ártalmas koncentrációban nem mutatott ki. A mobil labor egysége a pótkocsiból kifolyt anyagból mintát vett és megállapította, hogy az akkumulátorokból kénsav folyt ki, amelyet oltóvízzel sikerült felhígítani, illetve a közútkezelő által végzett meszes szórással közömbösíteni. A kamion huszonkét paletta akkumulátort szállított, ebből kilencet sikerült megmenteni.

Felrobbant egy olajkályha tegnap délután Szolnokon, egy Gyékényes utcai ingatlan műhelyében. A robbanás miatt kisebb tűz keletkezett, amelyet a tulajdonos a szolnoki hivatásos tűzoltók kiérkezésére két porral oltóval szüntetett meg. A tűzoltók az egyéb izzó tárgyakat kivitték az épületből és puttonyfecskendővel eloltották. Szintén eltávolítottak a műhelyből egy mosószert tartalmazó hordót. A helyszínre mentők is érkeztek.

Megcsúszott a csatornaparton és instabil helyzetbe került egy terepjáró tegnap délután Tiszavárkony külterületén. A szolnoki hivatásos tűzoltók drótkötél segítségével húzták ki az elakadt gépkocsit.

JNSz Megyei Katasztrófavédelem

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Már az iskolákban a tankönyvek

Megkezdődött a tankönyvek kiszállítása a szolnoki általános és középiskolákba. Ettől a tanévtől már minden diák ingyen kapja a könyveket a közoktatásban. Bár a nyári szünidőből

Tovább »

Életet mentettek a vízirendőrök

A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság kollégái kimentették a Tiszából a folyó közepén sodródó nőt. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába érkezett bejelentés 2020. augusztus 2-án 17

Tovább »

Sportos szombatot tartottak a megyei tűzoltók

Szombat este tartották meg Budapesten a Generali Night Run elnevezésű futóversenyt. A katasztrófavédelem a hivatásos tűzoltóság megalakulásának 150 éves évfordulója alkalmából százötven tűzoltóval képviselte magát,

Tovább »