Adventi kiállítás nyílt Czupp Pál faragásaiból

Az 1956-os születésű fafaragó népi iparművész egyik alkotása. Fotó: Ujvári László/Alföldhír.hu

A kunhegyesi református templomban tekinthető meg az ismert népi iparművész legújabb tárlata, mely január elejéig lesz látogatható.

Az 1956-os születésű fafaragó népi iparművész egyik alkotása. Fotó: Ujvári László/Alföldhír.hu

Czupp Pál 30 évvel ezelőtt kezdett faragni, autodidakta módon tanulta meg a népi mesterség minden csínját-bínját. Munkája színvonaláról számos települési, megyei és országos elismerés árulkodik. Egyik kedvence a betlehemi témakör, melyben már közel negyven alkotást készített, ezek közül most 31 darab látható Kunhegyesen.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Polgármestert választanak Kengyelen

Polgármestert választanak vasárnap a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kengyelen, miután a helyi képviselőtestület tavaly novemberben méltatlanság miatt megszüntette Nagy Szilárd, akkori polgármester megbízatását – közölte a település jegyzője

Tovább »

Nyugodt lesz a csütörtök

Csütörtökön záporok, zivatarok leginkább keleten, északkeleten fordulhatnak elő, máshol sem lesz felhőtlen a napsütés, de alapvetően nyugodt időre lehet számítani.  A délnyugati szél ismét többfelé lesz

Tovább »

Több helyről is loptak

A nyomozók őrizetbe vették azt a jászapáti férfit, aki a megalapozott gyanú szerint több vagyon elleni bűncselekményt követett el fiatalkorú társával – írja a police.hu.

Tovább »