A Szolnoki Többségnek jelent az új “független” tévéigazgató

Elég volt egyetlen hétvége, hogy kiderüljön: a Szolnok TV bizony a Szolnoki Többség politikai játékszere lett. Kiderült ugyanis, hogy még a tévé levelezése is náluk köt ki!

De nézzük, mi is történt. Levelet kapott az MTVA Zrt-től a Szolnok Televízió pénteken. Ebben az állt, hogy az MTVA felmondja a két tévé közötti szerződést, azaz nem a Szolnok TV-től kéri majd a jövőben a közmédia csatornáin lejátszandó híreket a megyéből. A levél azonnal a Szolnoki Többségnél landolt, de csak ott, a városházára elfelejtették elküldeni, tájékoztatandó a polgármestert, hátha tud bármit intézkedni, segíteni.

Hétfőn már sajtót tájékoztattak, közleményt adtak ki, melyben aljas módon elvett pénzről, Szalay Ferenc politikai bosszújáról beszélnek, s számon kérték, hogy miért nem szólt erről Pogány Attila menesztett igazgató, valamint a polgármester.

És akkor nézzük a valóságot: a Szolnoki Többség által kinevezett új igazgató, Tóth József a levelet azonnal elküldte a Szolnoki Többségnek. Csak nekik! Merthogy a jelek szerint neki már ez a politikai csoportosulás a főnöke, nekik kell jelenteni! Azaz, politika gyámság alá vették az új vezetőt!

Ezzel szemben Pogány Attila, akit érdemtelenül eltávolítottak a helyéről, továbbra is aggódott a televízió jövőjéért, s azonnal Szalay Ferenchez fordult a kérdésben. A polgármester pedig meg is kereste az MTVA-t, és kérte őket: tárgyaljanak a felmondásról a Szolnok TV-vel, egyeztessenek, hátha sikerül megoldani a felmerült problémákat. Az MTVA meg is küldte az értesítést hétfőn erről a televíziónak, azaz tárgyalásokat javasolt a folytatásról, de erről már senki nem tájékoztatta a közvéleményt. Milyen érdekes, ugye?

Szóval a helyzet a következő: az MTVA a jelek szerint jogosan gondolhatta úgy: itt bizony politikusok bosszútelevíziója épülget éppen, amiből ők, jogosan, szerettek volna kimaradni. Az a kérdés, ezek után mi lesz majd? Kivel kell egyeztetnie az MTVA-nak? Netán a Szolnoki Többség valamelyik önkormányzati képviselőjével, csak a függetlenség jegyében? Mi lesz akkor, ha ez a politikai akció, a gyalázkodó közlemény kiadása miatt mégiscsak eláll a szerződéstől az MTVA? Nincs kétségünk, a Szolnoki Többség akkor is a polgármesterre keni majd a balhét, arra a városvezetőre, aki megpróbált segíteni. Tóth Józsefet pedig sajnáljuk, mert egy olyan helyre érkezett, ahol ő biztosan nem dönthet semmilyen fontos dologról. Az első ügye tökéletesen bizonyította: politikai felügyelők vezetik valójában a város egyetlen saját médiumát. De ő alighanem tudta mit vállal, szemben a televízió munkatársaival, akik csak kapkodhatják a fejüket. Most már pontosan tudják: milyen is az igazi politikai gyámság. Merthogy december 1-től ezt kapták meg.

iSzolnok

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights