Ovi-Gála Karcagon

Kép: Karcag TV

A Déryné Kulturális Központ színháztermében rendezték meg, immár 16. alkalommal, a Madarász Imre Egyesített Óvoda Ovi-Gáláját.

A gálán részt F.Kovács Sándor, városunk és térségünk országgyűlési képviselője, Pánti Ildikó és Molnár Pál önkormányzati képviselők, valamint a város oktatási intézményeinek vezetői.

A megjelenteket Molnár Pál önkormányzati képviselő köszöntötte, aki kiemelte, hogy milyen fontos világunkban a nemzeti összetartozás, a nemzeti kultúra.
-Magyarságunkat az anyatejjel szívjuk magunkba és a neveléssel tudatosítják bennünk,hogy milyen is magyarnak lenni. Magyarnak lenni annyi, mint magyarul gondolkodni,magyarul imádkozni, magyarul becézni gyermekünket. Ebből fakad érzelmi világunk minden rezdülése és ez ad lendületet gazdag és sokszínű kultúránknak.

Meggyőződésem, hogy a nevelés folyamatában, a hagyományok ápolása kiemelkedő szereppel bír, a belső értékrend megteremtésében, a nemzeti öntudat kialakításában. Azt kívánom, hogy a most felnövekvő nemzedék tagjai megőrizve és megújítva adják tovább azt az egyedülálló kulturális kincset, amit a szüleiktől, a nagyszüleiktől és a dédszüleiktől örököltek. Őrizzék meg a népszokásokban, a hagyományokban, a színpadi előadásaikban rejlő páratlan gazdagságot-fogalmazta meg a képviselő a gondolatait.

Ezt követően F. Kovács Sándor városunk és térségünk országgyűlési képviselője szólt a megjelentekhez, amelyben visszaemlékezett arra a hét ovi-gálája, amelyen ő maga szülőként is részt vett.

-Mindig kiemelt jelentőséggel bír Karcagon az ovi-gála. Az ember számos rendezvényre, színházba, koncertre ellátogat, de mégis a legkedvesebb ezek közül az, az mikor a saját gyermekünket láthatjuk a színpadon bemutatkozni. Én megköszönöm a szőlőknek és az óvodapedagógusoknak, hogy lehetővé tették azt, hogy a mai délutánon megcsodálhatjuk az óvodások bemutatkozását-zárta szavait a képviselő.

A gála kezdetén Gulyás Ferencné intézményvezető is köszöntötte a szülőket, vendégeket. Elmondta, hogy minden kisgyermek életében maradandó élmény a mai alkalom. Szólt arról is, hogy külön köszönet illeti meg Dobos Lászlót, Karcag város polgármesterét, valamint Karcag Város Önkormányzatának tagjait, akik segítő munkájukkal, támogatásukkal hozzájárultak az elmúlt években az óvodákban
megvalósult infrastruktúrális és egyéb fejlesztésekhez.

A továbbiakban Farkas Adrienne az 1997-ben alapított, „Gyermekünk mosolya -Egészséges Gyermekekért Alapítvány” elnöke a karcagi óvodás gyermekek kiemelkedő, önzetlen támogatásáért emlékplakettet adományozott Pánti Ildikó önkormányzati képviselőnek, aki kiemelt figyelmet fordít az óvodai oktató-nevelő munka támogatására és a körzetében lévő óvodákkal történő kapcsolattartása. Az
emlékplakettet a továbbiakban a Györffy István Nagykun Múzeum nevében dr. Nagy

Molnár Miklós igazgató vehette át, az óvodás gyermekek önzetlen támogatása, és a múzeumpedagógiai területen nyújtott nevelése miatt.

Ezt követően a kilenc óvoda zenés-táncos műsorát két részletben tekinthették meg a megjelentek. A produkciók között minden a tagintézmények a saját, egyéni sajátosságaikra támaszkodva mutatta be műsorszámát, amelyben megtalálható volt a
környezettudatosság, a néphagyományok ápolása, a dal és a tánc egyvelege is.

infoKarcag

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest