X. Extractum Pharma Kárpát Kupa

Kép: infoKarcag

A hétvégén Karcag adott otthont a X. Extractum Pharma Kárpát Kupa nemzetközi ifjúsági férfi labdarúgó tornának.

– Nagy értéknek tartom, hogy a Trianon által elszakított országrészekből érkező csapatok is részt vesznek a megmérettetésen, és így egymás megismertetése, közösségeink összefogása előtt is új lehetőségek nyílnak – mondta köszöntőjében a torna fővédnöke, dr. Fazekas Sándor országgyűlési képviselő, aki szerint nagy megtiszteltetés, hogy Karcag adhat otthont ennek a rangos megmérettetésnek.
F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő szintén azt hangsúlyozta, hogy a nemzetközi esemény jóvoltából néhány napra megtelik a város az utánpótlás labdarúgás rajongóival, a sportág neves hazai művelőivel, s ezen a kupán csak magyar csapatok játszanak, legyenek határon innen és túl – jelentette ki a képviselő. Dobos László polgármester a torna szervezőinek megköszönte, hogy immár tíz év alatt második alkalommal hozták Karcagra ezt a rangos versenyt, s házigazdaként sikeres szerpelést kívánt a vendégeknek és a hazai csapatnak is.

A két nap alatt Karcag, Magyarkanizsa (Vajdaság), SUSI Sárospatak, Sepsiszentgyörgy (Erdély), Székelyudvarhely (Erdély), Beregszász (Kárpátalja), Csepeli Utánpótlás Sportegyesület, Szilády RFC Kiskunhalas csapatai versengett az első helyért.

A megnyitó után a Déryné Kulturális Központ Pántlika néptáncosai adtak műsort, majd kezdetét vette a kispályás labdarúgó torna.

infoKarcag

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest