Rangos elismerést kapott a tiszafüredi gimnázium

Beküldött fotó

Európai Parlament Nagykövet Iskolája minősítést kapott a tiszafüredi Kossuth Lajos Gimnázium. Jász-Nagykun-Szolnok megyében másodikként vehették át az elismerést.

Júniusban kaptuk az értesítést, hogy az éves tevékenységek és a programok értékelése alapján gimnáziumunk elnyerte az Európai Parlament Nagykövet Iskolája minősítést. A plakett és oklevél átadó ünnepségre 2019. október 25-én került sor Budapesten, a Budapesti Gazdasági Egyetemen – tájékoztatta hírportálunkat dr. Pásztorné dr. Vass Anikó intézményvezető.

Mint elmondta, a fővárosban Lővei Andrea az Európai Parlament Kapcsolattartó Irodájának vezetője, Győri Enikő, európai parlamenti képviselő és Puskás Aurél, oktatási szakértő köszöntötte a megjelenteket.

Az ünnepi megnyitót követően került sor azon iskolák junior nagyköveteinek bemutatkozására, akik 2018-ban csatlakoztak. Gimnáziumunk 4 junior nagykövete (Nagy Csenge, Tajta István, Gyöngy András, Cserniczky Márk), valamint öregdiák junior nagyköveteink (Nagy Zsombor, Szűcs Richárd) prezentációjukban elmondták, hogy miért is fontos, mit profitál intézményünk az EPAS cím, illetve program révén. Beszámoltak róla, hogy milyen módon tettünk eleget a kötelező elemeknek, úgymint infópont létrehozása, Európa-nap szervezése, média megjelenés, az „EU-s tananagyag” feldolgozása.

-számolt be az intézményvezető. Hozzátette:

A junior nagyköveteink röviden bemutatták a 2018/19-es tanévben megvalósított programjainkat, az európai vonatkozású versenyeinket. Kisfilm segítségével mutattuk be a brüsszeli tanulmányutat, amikor többek között ellátogathattunk Az Európai Parlamentbe és a Parlamentáriumba.

Az Európai Parlament Nagykövet Iskolája 2017-ben indult az unió tagállamaiban. Célja a fiatalok figyelmét felkeltse Európa és az európai parlamenti demokrácia iránt.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Két autó ütközött Kunhegyesen

Tegnap két segítségnyújtásnál, egy közlekedési balesetnél és egy szabadtéri tűznél kellett beavatkoznia a megye tűzoltóinak. Egy gondozó kért segítséget a katasztrófavédelemtől tegnap délelőtt, miután a

Tovább »

Kelta vaskés a ruhásszekrényből

Muzeális értékű kelta kést találtak egy férfinél a rendőrök Szolnokon. Jogtalan elsajátítás miatt kell felelnie – adta hírül a police.hu. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó

Tovább »

Készül Szolnok kulturális koncepciója

Hosszú távon meghatározza a megyeszékhely kulturális életét a most formálódó koncepció. Első lépésként műhelymunkára várták az érintetteket. Szolnok város 2020-2035 időtávra szóló kulturális koncepciójának első

Tovább »

Hőségben megtelnek a Tisza-tavi strandok

Járványügyi szakemberek szerint a koronavírus terjedése szempontjából kisebb veszéllyel jár a szabad vízi fürdőzés, mintha az épített strandokon mártózunk meg. Megyénkben a Tisza-tó számos lehetőséget

Tovább »