Nagyváradra utaztak a karcagi diákok

Kép: Karcag TV

A Rákóczi Szövetség diákutaztatási pályázatának segítségével Nagyváradra utazhattak a Szentannai Sámuel Középiskola diákjai – tudtuk meg Gyermán János Tamás szaktanártól.

A szaktanár elmondta, hogy a kiránduláson olyan diákok vettek részt, akik érdeklődnek a történelem, Nagyvárad és Ady Endre munkássága iránt.

A Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium fogadta a csapatot, majd a település nevezetességeit Takács Zoltán idegenvezetésével ismerték meg. A római katolikus székesegyházban meghallgatták a bazilika csodás történetét, megtekintették a Püspöki palotát, majd sétáltak a hangulatos Körös-parton.
A kiránduló csapat megkoszorúzta fogadóiskolájának névadójának a szobrát, megnézték az Ady-emlékmúzeumot és a Nagyváradi Vár- és Várostörténeti Múzeumot.

-A város több gyönyörű épületét is megmutatta kísérőnk, sokak számára újdonság volt belülről látni a Fekete Sas Palotát, az EMKE Kávéházat, a Holdas-ortodox templomot és a zsinagógát. A költőóriás Ady Endre munkásságával is közelebbről megismerkedhettünk – sorolta Gyermán János Tamás.

A csapat megnézte a Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnáziumot, ahol magyar nyelven tanítanak és elektrotechnikai szaktárgyat is oktatnak.

Mint megtudtuk, a Rákóczi Szövetség diákutaztatási programjának kiemelt célja, hogy a határon túli látogatás során minél több közvetlen kapcsolat alakuljon ki a magyar diákok, tanárok, illetve a fogadó iskolák között.

A nagyváradi utazás felejthetetlen élményt nyújtott a Szentannai diákjai számára.

A diákok közül Agócs Laurának a száldobágyi halastó gyönyörű környezete és a Sas palota tetszett a legjobban, de érdekelte Ady munkássága és azok a helyek, ahol járt.

infoKarcag

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Mártír megemlékezés Karcag on

A Karcagi Izraelita Hitközség vezetősége nevében a temetőben tartott mártír megemlékezésen Csillag Barnabás elnök köszöntötte Deutsch László főrabbit, Szilágyi Gábor kántort, F. Kovács Sándor országgyűlési

Tovább »

Százhússzal ment Szolnokon

Hét óra alatt 100 sebességtúllépést rögzítettek Szolnokon. A Szolnoki Rendőrkapitányság munkatársai sebességellenőrzést végeztek Szolnok belterületén 2020. július 4-én. A rendőrök hét óra alatt bemértek 100

Tovább »