Munkához látott az új megyei közgyűlés

74214482_2790656340966687_2446037652357513216_o

Megtartotta első munkaülését az új megyei közgyűlés.

A képviselők megválasztották a bizottságok elnökeit, alelnökeit és tagjait, illetve döntöttek a Bursa Hungarica felsőoktatási ösztöndíj pályázathoz való csatlakozásról.
Több ágazati beszámolót is megtárgyalt a testület, tájékoztató hangzott el a Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2018.évi tevékenységéről, a megye lakosságának egészségi állapotáról, a tavalyi és az idei első félévi munkaerőpiaci helyzetről, illetve a megyében történt munkavédelmi ellenőrzések tapasztalatairól.

Hubai Imre, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke. Fotó: Megyeháza.

A képviselők a Szervezeti és Működési Szabályzat módosításával megteremtették a feltételét a bizottság vezetőinek és tagjainak megválasztásához. Az előző ciklushoz hasonlóan 3 bizottság segíti a közgyűlés munkáját, ugyanabban a struktúrában: Ügyrendi, Tervezési és Monitoring, valamint Pénzügyi és Területfejlesztési Bizottság. Az előző ciklushoz képest a megyei közgyűlés tagjainak a száma 19-ről 18-ra, a külsős bizottsági tagok száma 7-ről 8-ra változott. A külsős bizottsági tagok a mai ülésen letették esküjüket.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Száraz fű égett Tiszabőn

Száraz fű égett ezerötszáz négyzetméternyi területen kedd délután Tiszabőn, a Gorkij úton – tájékoztatott a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság. A lángok egy melléképületet veszélyeztettek. A kunhegyesi

Tovább »