Kunszövetségi pályázat

Kép: Karcag TV

A Kunszövetség elnöksége pályázatot hirdetett általános és középiskolás diákok számára az 1279-ben, 740 évvel ezelőtt, a tétényi országgyűlésen elfogadott kun törvényekre emlékezve.

A pályázat célja a Kunság betelepítése utáni élet, a kun népesség történetében alapvető jelentőségű törvények megismerése és azok továbbélésének bemutatása a mai kunsági diákok szemével.

A beérkezett munkákat mindkét csoportban szakmai zsűri értékelte és a díjátadásra a Karcagi Traktoros Versenyen került sor, ahol F. Kovács Sándor, térségünk és városunk országgyűlési képviselője, a Kunszövetség elnöke köszöntötte a pályázókat és felkészítő tanáraikat és a segítő szülőket.

Az eredményeket Pandur Zoltánné, a Kunszövetség tagja ismertette.
39 kiskunsági és nagykunsági általános iskolás rajzolt különböző technikákkal, a téma a 13-14. századi beilleszkedő kunok életmódjának, viseletének bemutatása volt.
Öt középiskolás próbálkozott meg az esszéírás csöppet sem könnyű műfajával, melynek témája a kunok beilleszkedése a Magyar Királyság társadalmába, az 1279. évi törvények alapján volt.

infoKarcag

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest