Kiskulcsosi bál

Kép: infoKarcag

November 23-án immár 26. alkalommal rendezett jótékony műsoros estet a Karcagi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Kiskulcsosi Általános Iskolai Tagintézménye.

Mint Némethné Koczka Erzsébet a Szülői Közösség elnöke és Futóné Szabó Margit tagintézmény-vezető köszöntőjében elhangzott, az idei bál bevételét az iskola belső járdájának a felújítására fordítják. Egy évvel ezelőtt a kerítésére gyűjtöttek, s az mára megvalósult. Az elmúlt két és fél évtizedben közel 10 millió forint értékű segítséget kaptak a báli felajánlásokból, így újíthattak fel termeket, vehettek új eszközöket az iskolának. A szervezők mindenkinek megköszönték az eddig nyújtott támogatást, mellyel szépülhetett a Kiskulcsosi iskola. Szepesi Tibor, a körzet önkormányzati képviselője köszöntőjében arról szólt, hogy ha visszatekintünk az elmúlt évtizedekre, sok minden történt. Így az alsós gyerekekből felsősök, elsősökből nyolcadikosok lesznek, azaz évről évre változik az iskola, de egy dolog állandó marad, az iskola szeretete, tisztelete, támogatása, segítése.

– Az eltelt időszakban megtanultam vezetőként, hogy lámpást venni a kézbe és azt tartani, hogy mindenki tisztán lássa a közös utat csak akkor lehet, ha azok, akik együtt mennek, segítenek is azt a magasban tartanai, mert együtt könnyebbe, hatékonyabb és célravezetőbb. A Kiskulcsosiak megmutatták többször, hogy össze tudnak fogni, s teszek ezt most is a jó cél érdekében, amiért köszönet jár – fogalmazott a képviselő.

Az est fővédnökei, F. Kovács Sándor és dr. Fazekas Sándor országgyűlési képviselők szintén az összetartás példájaként említették a Kiskulcsosi városrészen élőket, akik már eddig is többször bizonyították, hogy az anyagi segítség mellett ha kell, kétkezi munkával is segítik az itt lévő iskolát, hiszen egykoron a tornaterem építésében is részt vettek, de a kerékpártároló, játszótér kialakításába is bekapcsolódtak a szülői közösség mellett a vállalkozók is, így a most kitűzött cél eléréséhez is sikert kívántak a képviselők.

A köszöntők után az iskola 2. és 4. osztályosai tánccal, a 7. osztályosok egy jelenettel készültek a vendégeknek.

infoKarcag

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest