Jászberényi és kunszentmártoni érem a tűzoltók fekvenyomó-bajnokságán

Kép: fmc.hu

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pontszerző bajnokságának utolsó fordulójaként rendezték meg a fekvenyomó-versenyt november 18-án Székesfehérváron. A viadalon összesen húsz csapat százharmincöt versenyzője mérte össze erejét. Megyénkből két tűzoltó hozott el érmet.

A fekvenyomó-bajnokságot a Magyar Professzionális Erőemelő Liga versenyszabályzata alapján, női és férfi kategóriában, három korcsoportban, és ezen belül is több súlycsoportban rendezték meg. Minden versenyző háromszor vette birtokba a fekvenyomó-padot, a kezdősúlyt ők maguk választották meg, amelyet saját határaikat felmérve – nem egyszer feszegetve – kétszer növelhettek. A nők közül a legtöbben huszonöt-harminc kilogrammal indítottak, ám a gyakorlott sportolók elsőre legalább negyven kilót nyomtak ki. A férfiak körében a száz kilogrammot meghaladó kezdősúly volt a jellemző. A fekvenyomó-padnál a vezető bíró jelezte az indítást a versenyzőnek, aki ezután a súlyokkal megrakott rudat leeresztette és a mellkasához érintve megtartotta, majd az annak mozdulatlanságát jelző újabb vezényszó után a karokat kiegyenesítve kinyomta. A végső sorrendet a kor- és súlycsoport, valamint a kinyomott súly alapján számított pontok alapján határozták meg.

Megyénkből Lagzi-Kovács Balázs tű. főtörzsőrmester (Jászberény HTP) a masters 110 kilogrammos kategóriában második; Kovács Dániel tű. őrmester (Kunszentmárton HTP) pedig a junior 70 kilogrammos mezőnyben első helyen végzett.

JNSz Megyei Katasztrófavédelem

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest