Biztonságos a Közép-Tisza vidéke

Kép: gyereatiszatora.hu

Kiválóan végezte munkáját az elmúlt évben a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (KÖTIVIZIG), mindezt pedig az is mutatja, hogy nem alakult ki jelentős vízügyi helyzet a területén.

Térségünk szakembereinek köszönhetően biztonságosak a Közép-Tisza vidékének védelmi létesítményei – többek közt erről beszélt dr. Berkó Attila megyei kormánymegbízott azon az értekezleten, amelyen a vízügy őszi ellenőrzési munkálatait értékelték.

Az őszi ellenőrzés meghatározó a vízügy életében. Nem tartozik az Igazgatóság látványos feladatai közé, de ha elmarad, akkor nem munkáról, hanem bajról fogunk beszélni; orrhonaink, vagyoni biztonságunk múlik az alapos felkészülésen – hívta fel a figyelmet

A KÖTIVIZIG területe a 7000 km2-t is meghaladja, így tekintélyes földrajzi távolságon kellett dolgozniuk.

Megyénk, régiónk fejlődését nagyban befolyásolja a társszervezetek összefogása – legyen az védelmi bizottság, kormányhivatal vagy vízügyi hatóság – ezért hatékonyan kell együttműködnünk annak érdekében, hogy minél élhetőbbé, szebbé, jobbá tegyük megyénket – hangsúlyozta dr. Berkó Attila.

Kiemelte: egyre több helyen kerülnek kerékpárutak a gátakra, töltésekre, az igazgatóság törekszik azok minél szélesebb körű kihasználására. A kormánymegbízott elismerően szólt a KÖTIVIZIG új mobiltelefonos alkalmazásáról is.

Nagy büszkeség, hogy vízügyi szakembereink az ország legjobbjai között vannak, és a KÖTIVIZIG is számtalanszor bizonyította védelmi képességét – mondta ifj. Hubai Imre. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke felhívta a figyelmet az önkormányzat és a vízügy közötti jó kapcsolatra, és kiemelte a KÖTIVIZIG megyei gazdálkodók érdekében végzett munkáját, többek közt a térítésmentes öntözővizet és a belvíz elleni segítségnyújtást.

Ifj. Hubai Imre szerint tenni kell azért, hogy a vízgazdálkodás színvonalas maradjon. Gondoskodni kell a szakemberpótlásról, újfajta vízvisszatartásról, szemléletváltásról a változó éghajlat miatt. A megyei önkormányzat támogatni fogja a KÖTIVIZIG fejlesztési elképzeléseit – jelentette ki a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke.

Kisebb mértékű árvízi, belvízi események voltak idén, rendkívüli készültségre csak vízminőségi területen volt szükség a kisköre vízszennyezettség miatt – tájékoztatott Lovas Attila, a KÖTIVIZIG igazgatója.

A szakmai beszámolókból kiderült: az elmúlt esztendő fejlesztéseinek, és az alapos állagmegóvó munkáknak köszönhetően az igazgatóság létesítményei javultak, a Tisza középső részén nem veszélyezteti semmi közvetlenül a védelmi biztonságot. A vízügyesek úgy látják, hogy az esetleges védekezésre is sikerült felkészülni.

kormanyhivatal.hu


Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Gyerekével rabolt egy abádszalóki nő

A fellebbviteli főügyészség a rablás bűntettével és más bűncselekménnyel vádolt nő letartóztatását fenntartó végzés helybenhagyására tett indítványt – írja az ugyeszseg.hu A Tiszafüredi Járásbíróság nem

Tovább »

Megújul a zöldséges piac

Új helyre költözött a zöldségpiac, amelynek a helyét lezárták. Miért volt erre szükség?- kérdeztük Molnár Páltól, a Városgondnokság igazgatójától. A régi zöldségpiac felújítás alatt van,

Tovább »

Balesetekkel indult a július

Mint arról korábban hírt adtunk, közúti közlekedési baleset történt 2020. július 1-jén 19 óra 45 perc körül a 4-es számú főúton, Szolnok külterületén – írja a police.hu

Tovább »