Átadták az Adorján Ildikó díjakat Szolnokon

Az ünnepségen Bolyhosné Jancsó Éva, a Jász- Nagykun- Szolnok Megyei Gyermekvédelmi Központ igazgatóhelyettese és SZMJV Egészségügyi és Bölcsődei Igazgatósága bölcsődei intézményegységének képviseletében Péntek Ágnes, az intézmény vezetője vette át az elismerést.

Dr. Gergely Mihályné Dr. Adorján Ildikó a Szolnokon azóta is jól érzékelhető karitatív munka megkerülhetetlen alakja, aki a helyi civil érdekképviselet jeles személyisége is volt egyben. A közgyűlés 2011-ben döntött arról, hogy a Pro Caritate Díj elnevezése „Adorján Ildikó-díj”-ra módosuljon.

Bölcsesség, jóindulat és nagylelkűség – édesanyám ebben a keresztény szellemben élt és nevelt bennünket – idézte meg a kiváló asszonyt fia, dr. Gergely György.

Szolnokon és környékén hatszázan végzik azt a munkát, ami a születéstől a halálig szükséges lehet embertársainknak. Művelőinek a szakmai tudáson túl érzékenységgel, megértéssel és jóindulattal kell közeledniük a többnyire nehéz sorsúakhoz – mondta Szalay Ferenc polgármester -, és ezért nem mindig elég a megbecsülés és tisztelet, a béremelés már itt sem halogatható. Szolnok másfél milliárd forintból speciális igényű gyermekeknek tervez az önkormányzati bölcsődét kialakítani a Bajcsy-Zsilinszky úton. Az autista centrum már működik, a Móra úti bölcsöde szinte teljesen kész, a Vízpart körúti idősek otthona pedig 46 új szobával bővül.

Az idei Adorján Ildikó díjat Bolyhosné Jancsó Éva, a Jász- Nagykun- Szolnok Megyei Gyermekvédelmi Központ igazgatóhelyettese és az önkormányzat Egészségügyi és Bölcsődei Igazgatósága bölcsődei intézményegysége kapta.

iSzolnok

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Gyerekével rabolt egy abádszalóki nő

A fellebbviteli főügyészség a rablás bűntettével és más bűncselekménnyel vádolt nő letartóztatását fenntartó végzés helybenhagyására tett indítványt – írja az ugyeszseg.hu A Tiszafüredi Járásbíróság nem

Tovább »

Megújul a zöldséges piac

Új helyre költözött a zöldségpiac, amelynek a helyét lezárták. Miért volt erre szükség?- kérdeztük Molnár Páltól, a Városgondnokság igazgatójától. A régi zöldségpiac felújítás alatt van,

Tovább »

Balesetekkel indult a július

Mint arról korábban hírt adtunk, közúti közlekedési baleset történt 2020. július 1-jén 19 óra 45 perc körül a 4-es számú főúton, Szolnok külterületén – írja a police.hu

Tovább »