A modern társasjátékok a személyiségfejlesztésben is segítenek

A kép illusztráció (Fotó: MTI/Kelemen Zoltán Gergely)

Egyre több olyan modern társasjáték jelenik meg a piacon, amely a játék élménye mellett számos készség fejlesztését is elősegíti. A modern társasjátékok a gondolkodást, a tervezést, a különböző stratégiák kidolgozását, a kooperációs készség fejlesztését is segítik.

Ismét virágkorukat élik a társasjátékok. Egyre több olyan modern társasjáték jelenik meg a piacon, mely a játék élménye mellett számos készséget is fejleszt – hangzott el a Kossuth Rádió Napközben című műsorában.

Ma már nem csak a játékélmény fontos

„A társasjátékoknak egyik fontos tulajdonsága az, hogy pár órára összehozza a baráti köröket, a családokat és játék közben a résztvevőknek igazi közösségi élményt nyújt”– mondta Hegedüs Csaba társasjáték-fejlesztő. Hozzátette, minden játéknak megvan a létjogosultsága.

A hagyományos játékokkal ellentétben, amelyeknél sok esetben csak a játékélmény volt a fontos, a mostani modern játékok a gondolkodást, a tervezést, különböző stratégiák kidolgozását, illetve a kooperációs készség fejlesztését is elősegítik.

A Toldi tanoda „a személyiségfejlődés egészét szem előtt tartó komplex szolgáltatást nyújt, melyet az oktatási rendszerben nem megfelelően elismert, a társadalmi perifériára szoruló gyermekek és fiatalok nem érhetnek el” – olvasható a tanoda honlapján.

Nem tanulás, hanem játékidő

Lencse Máté a tanoda szakmai vezetője elmondta foglalkozásaik alatt arra törekszenek, hogy mindezt játékok segítségével valósítsák meg. Hozzátette, fokozottan odafigyelnek arra, hogy a foglalkozásokat a gyerek ne tanulásként éljék meg, hanem sokkal inkább játékidőként.

Kiemelte a társasjátékokkal történő fejlesztés megfelelő módja az, ha nem magyarázzuk el a taktikát a gyerekeknek, és nem akarjuk felhívni a figyelmüket különböző megoldási lehetőségekre.

Hozzátette,

a felnőtt feladata akár több játszmát is lejátszani egymás után,

hogy a gyerekeknek lehetőségük legyen megfigyelni játékostársaik stratégiáját, megérteni azt, és a következő játszmában esetlegesen kipróbálni. Hangsúlyozta, a modern társasjátékok mechanizmusaik által vezetik végig a gyerekeket a tanulási folyamaton.

hirado.hu

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Futó záporok, zivatarok jöhetnek

Kedden a napos időszakokat újra az erősen megnövekvő gomolyfelhők zavarják majd meg, így több tájegységünkön elszórtan ismét kialakulhatnak átmeneti jelleggel futó záporok, zivatarok, egyes zivatarokat esetleg

Tovább »

Nem adta meg az elsőbbséget

Egy helyi lakos közlekedett személygépkocsival Jászberény belterületén 2020. május 24-én 9 óra 30 perc körül – írja a police.hu. Haladása során – az Állj! Elsőbbségadás

Tovább »

Heti állásajánlat

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Karcagi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály aktuális állásajánlatai. Munka-és termelésvezető-munkavezető (Kisújszállás), Bolti eladó (Karcag), Éttermi felszolgáló (Kisújszállás), Szakács (Kisújszállás), Egyéb személy-és vagyonvédelmi

Tovább »