A Beke Pál-díjat első alkalommal Molnár Lajos Milán, az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ ügyvezető igazgatója kapta

A Beke Pál-díjat Molnár Lajos Milán, a szolnoki Aba-Novák Agóra Kulturális Központ Nonprofit Kft. ügyvezetője vehette át. (Kép: iszolnok.hu)

A Nemzeti Művelődési Intézet 2019. november 6–7-én rendezte meg idei második (sorban immár a XII.) stratégiai konferenciáját. A tanácskozás – a tavaszi Család és közösség témakört követően – az Alaptörvény és a közművelődés lehetséges gyakorlati kapcsolódásainak kérdéskörét járta körül.

A konferencián többek között az Alaptörvény nemzetépítő erejéről, a közművelődési intézményrendszert megelőző civil egyleti mozgalomról, a nemzetközösség aktuális kérdéseiről, a biztonság és közösség összefüggéseiről esett szó, továbbá bemutatkoztak a közösségépítésben élenjáró szervezetek és intézmények.

A tanácskozás a plenáris előadásokon túl műhelymunkával és ünnepi programelemekkel is kiegészült. Az eseményen első alkalommal adták át a Nemzeti Művelődési Intézet 2019-ben alapított díjait (Illyés Gyula Közművelődési Életműdíj, Beke Pál-díj, Karácsony Sándor-díj, Közösséget Támogató Önkormányzat díj, Közösségépítő Önkéntes díj), amelyekkel a szervezet szakmai megbecsülését kívánja kifejezni azon személyek, szervezetek, közösségek felé, akik kiemelkedő és magas szakmai színvonalú közösségépítő, értékfeltáró tevékenységet végeznek.

A Beke Pál-díjat első alkalommal Molnár Lajos Milán, az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ ügyvezető igazgatója kapott.

A Beke Pál díj célja a példaértékű közösségi, kulturális, művelődési és ifjúsági szervezetekben, intézményekben hosszú ideje, példamutató, adaptálható, innovatív tevékenységet végző szakember elismerése.

A díjakat többek között Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke, a Népfőiskola Alapítvány kuratóriumának elnöke és Závogyán Magdolna, a Nemzeti Művelődési Intézet Ügyvezetője adta át.

iSzolnok

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Továbbra is várják az ifjú alkotók munkáit

A koronavírus-járvány miatt szeptember 30-ig lehet benyújtani az Országos Tűzmegelőzési Bizottság alkotói pályázatának pályaműveit – írja a jasz.katasztrofavedelem.hu Az alkotásokat változatlanul személyesen, postai úton vagy

Tovább »

Gólzáporos mérkőzésen nyert a Szolnok

A Szolnok gólzáporos mérkőzésen 17-12-es győzelmet aratott a Miskolc együttese felett csütörtökön a férfi vízilabda Magyar Kupa harmadik fordulójában, a Margitszigeten. A sorozat első és második körös

Tovább »

Nem adta meg az elsőbbséget

Egy újszászi lakos közlekedett személygépkocsival Jászboldogháza belterületén 2020. augusztus 5-én 11 óra körül. A sofőr haladása során egy kereszteződésben balra kívánt kanyarodni, azonban  az „Elsőbbségadás

Tovább »

Augusztusi kánikula

Pénteken sok napsütésre számíthatunk, az időnként megjelenő felhőkből említésre méltó csapadék nem várható, legfeljebb az esti órákban fordulhat elő délkeleten néhol egy-egy gyenge futó zápor.  Az

Tovább »