A Beke Pál-díjat első alkalommal Molnár Lajos Milán, az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ ügyvezető igazgatója kapta

A Beke Pál-díjat Molnár Lajos Milán, a szolnoki Aba-Novák Agóra Kulturális Központ Nonprofit Kft. ügyvezetője vehette át. (Kép: iszolnok.hu)

A Nemzeti Művelődési Intézet 2019. november 6–7-én rendezte meg idei második (sorban immár a XII.) stratégiai konferenciáját. A tanácskozás – a tavaszi Család és közösség témakört követően – az Alaptörvény és a közművelődés lehetséges gyakorlati kapcsolódásainak kérdéskörét járta körül.

A konferencián többek között az Alaptörvény nemzetépítő erejéről, a közművelődési intézményrendszert megelőző civil egyleti mozgalomról, a nemzetközösség aktuális kérdéseiről, a biztonság és közösség összefüggéseiről esett szó, továbbá bemutatkoztak a közösségépítésben élenjáró szervezetek és intézmények.

A tanácskozás a plenáris előadásokon túl műhelymunkával és ünnepi programelemekkel is kiegészült. Az eseményen első alkalommal adták át a Nemzeti Művelődési Intézet 2019-ben alapított díjait (Illyés Gyula Közművelődési Életműdíj, Beke Pál-díj, Karácsony Sándor-díj, Közösséget Támogató Önkormányzat díj, Közösségépítő Önkéntes díj), amelyekkel a szervezet szakmai megbecsülését kívánja kifejezni azon személyek, szervezetek, közösségek felé, akik kiemelkedő és magas szakmai színvonalú közösségépítő, értékfeltáró tevékenységet végeznek.

A Beke Pál-díjat első alkalommal Molnár Lajos Milán, az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ ügyvezető igazgatója kapott.

A Beke Pál díj célja a példaértékű közösségi, kulturális, művelődési és ifjúsági szervezetekben, intézményekben hosszú ideje, példamutató, adaptálható, innovatív tevékenységet végző szakember elismerése.

A díjakat többek között Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke, a Népfőiskola Alapítvány kuratóriumának elnöke és Závogyán Magdolna, a Nemzeti Művelődési Intézet Ügyvezetője adta át.

iSzolnok

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest