5 alkalom és ok az ajándékozásra

1

Az ajándékozás nem új keletű dolog. Már az ókorban is megajándékozták egymást az emberek, sőt már az ősember is tudta, ha ad valamit a másik személynek, akkor azzal örömet tud okozni. Persze ez még akkor nem volt tudatos cselekedet, hiszen többnyire valamilyen élelmet „ajándékoztak” egymásnak, de őseinket már egy apró gesztus is hihetetlenül boldoggá tette. A ma embere is szeret adni, legalábbis az emberek szeretik ily módon kifejezni az egymás iránti szeretetüket.

Az ajándékozás, mint a szeretet egyik kifejezőeszköze

Természetesen, az ajándékozáshoz nem szükséges semmilyen különleges alkalom, hiszen spontán is boldoggá tehetünk valakit egy-egy apró ajándékkal. Azonban, ha nem felejtünk el egy születésnapot, vagy egy évfordulót, akkor azt a megajándékozott igenis értékelni fogja és ezzel a gesztussal, csak még szorosabbá válhat a két ember közötti kötelék, amelyet a szeretet csak még szorosabbra fog fűzni.

Ajándék valami vagy valaki elismerésére

Az ajándékozáshoz nem kell különösebb alkalom. A családban is meglephetjük egy-egy szerettünket valami olyasmivel, aminek tudjuk, hogy biztos, hogy örülni fog. S ezzel a cselekedetünkkel be is aranyozzuk a napját és még csak egy névnap, vagy születésnap sem kellett hozzá. Ez pedig az ajándék lehet. Válogathatunk a gamer ajándékok közül a gyermekünknek, mert jól zárta a félévet, de szemezgethetünk a modellek közül, ha a férjünk kedvenc szabadidő tevékenysége a modellezés.

Ajándék, mint a lekötelezettség szimbóluma

Amikor segítségre szorulunk, akkor nagyon jól tud esni, ha egy barátunk meghallgat, vagy ha egy ismerősünk megtesz nekünk egy olyan dolgot, ami ha nem is az életünket menti meg, de sokat segít, hogy lelkileg jobban érezzük magunkat. Az ajándékkal, ezekben az esetekben a hálánkat fejezzük ki a másik irányába. Az ajándékozással elismerjük, hogy igenis jólesett nekünk, hogy nem hagytak bennünket, vagy a kérésünket figyelmen kívül, és megkaptuk azt a bizonyos segítséget, vagy kiönthettük a szívünket annak a bizonyos barátnak.

Ajándék, mint a segítség egyik formája

Akkor is ajándékozhatunk, ha tudjuk, hogy az adott személy vágyik ugyan valamire, de egész egyszerűen nem tudja azt az adott dolgot megvenni. Hihetetlenül jó érzés, amikor meglátjuk az örömöt a megajándékozott szemében és tudjuk, hogy mi segítettük hozzá, hogy az élete jobb irányba terelődjön.

Ajándékkal bocsánatot is kérhetünk

Az emberek többsége nem tud mindig, minden helyzetben higgadtan viselkedni. Előfordul, hogy dühünkben olyan dolgok csúsznak ki a szánkon, amelyet később, amikor az indulat heve alább hagyott, megbánunk. Az ajándék arra is szolgálhat, hogy kiengeszteljük a másik felet és a másik megértse, tudatosítsa magában, hogy még mindig szeretjük, még mindig fontos a számunkra. A házastársak egy-egy nagyobb vita után gyakran keresgélnek az élmény ajándékok között, hogy aztán együtt élvezhessék a kibékülés romantikus pillanatait.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Tizennégy hektár égett le

Tegnap balesetek és tűzesetek egyaránt történtek megyénkben, utóbbiak közül két – szántóföldön történt – esemény emelkedett ki. Villanyoszlopnak ütközött és oldalára borult egy kisteherautó tegnap

Tovább »

Folytatódik a Kun-Mediátor per

A 2020. július 7-ére kitűzött tárgyalási napon iratok ismertetésére került sor. Az ún. Kun-Mediátor ügyben a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség 767 rendbeli üzletszerűen elkövetett csalás, jogosulatlan

Tovább »

Hidegfront vet véget a kánikulának

Szombaton napközben egy hidegfront érkezik északnyugat felől, így délután nyugaton, északnyugaton és néhol északon záporok, zivatarok már kialakulhatnak, majd este, éjjel egyre többfelé számíthatunk záporokra, zivatarokra.

Tovább »