Vagyonbiztonság az iskolában

Kép: police.hu

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság tanácsai az iskolai lopások megelőzéséhez.

A szeptemberi kezdés után érdemes kiemelt figyelmet fordítani az iskolai lopások elkerülése céljából a vagyonbiztonságra, hiszen a diákok hajlamosak arra, hogy nem figyelnek kellően értékeikre.

A Jász Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési szakemberei az alábbi tanácsok betartására hívják fel az iskolások figyelmét:

  • Értékes tárgyakat, drága mobiltelefont ne vigyenek magukkal, és pénz is csak annyi legyen náluk, amennyire feltétlenül szükség van!
  • Amennyiben az iskolába jutáshoz tömegközlekedési eszközt vesznek igénybe, figyeljenek oda, hogy értékeiket biztonságos helyen tartsák. Zsebbe vagy hátizsák külső rekeszébe ne tegyenek telefont, pénzt, igazolványokat!
  • A mobiltelefon bekapcsolása legyen kódhoz kötve, használaton kívül legyen kikapcsolva!
  • A testnevelés óra alkalmával egy kijelölt helyre tegyék a tanulók az értékeiket, azok ne maradjanak őrizetlenül az öltözőkben!
  • Az üresen hagyott osztályterem ajtaját ajánlatos bezárni, hogy illetéktelen személyek ne tudjanak bejutni!
  • Nyitott szekrényben, vagy fogason ne hagyjanak értéktárgyakat!
  • Amennyiben az iskola zárható szekrényt is biztosít, akkor a diák a vagyonbiztonsága érdekében vegye igénybe!

Amennyiben mégis bűncselekmény áldozatává válnak, azonnal hívják a 112-es segélyhívószámot, vagy tegyenek bejelentést bármely rendőri szervnél vagy rendőrnél.

police.hu


Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Világbajnokságot nyerhetünk kutyatáncban

Magyarországon mindössze 8-10 aktívan működő, profi dog dancer (kutyatáncoltató) létezik, de már világviszonylatban is odafigyelnek ránk: idén egy hollókői kutyatenyésztő, ausztrál juhászkutyájával 4. lett az

Tovább »