Vagyonbiztonság az iskolában

Kép: police.hu

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság tanácsai az iskolai lopások megelőzéséhez.

A szeptemberi kezdés után érdemes kiemelt figyelmet fordítani az iskolai lopások elkerülése céljából a vagyonbiztonságra, hiszen a diákok hajlamosak arra, hogy nem figyelnek kellően értékeikre.

A Jász Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési szakemberei az alábbi tanácsok betartására hívják fel az iskolások figyelmét:

  • Értékes tárgyakat, drága mobiltelefont ne vigyenek magukkal, és pénz is csak annyi legyen náluk, amennyire feltétlenül szükség van!
  • Amennyiben az iskolába jutáshoz tömegközlekedési eszközt vesznek igénybe, figyeljenek oda, hogy értékeiket biztonságos helyen tartsák. Zsebbe vagy hátizsák külső rekeszébe ne tegyenek telefont, pénzt, igazolványokat!
  • A mobiltelefon bekapcsolása legyen kódhoz kötve, használaton kívül legyen kikapcsolva!
  • A testnevelés óra alkalmával egy kijelölt helyre tegyék a tanulók az értékeiket, azok ne maradjanak őrizetlenül az öltözőkben!
  • Az üresen hagyott osztályterem ajtaját ajánlatos bezárni, hogy illetéktelen személyek ne tudjanak bejutni!
  • Nyitott szekrényben, vagy fogason ne hagyjanak értéktárgyakat!
  • Amennyiben az iskola zárható szekrényt is biztosít, akkor a diák a vagyonbiztonsága érdekében vegye igénybe!

Amennyiben mégis bűncselekmény áldozatává válnak, azonnal hívják a 112-es segélyhívószámot, vagy tegyenek bejelentést bármely rendőri szervnél vagy rendőrnél.

police.hu


Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Három baleset kedden

Újszászon, Jászárokszálláson és Kisújszállás közelében történtek közlekedési balesetek – tájékoztatott a megyei rendőr-főkapitányság. Egy helyi lakos közlekedett kerékpárral Újszász belterületén 2020. augusztus 4-én 10 óra

Tovább »

Visszatér a napos idő

Csütörtökön kezdetben a Dunántúl középső és déli felén még szórványosan előfordulhatnak záporok, zivatarok, majd délután már csak néhol délen és nyugaton alakulhatnak ki.  Az ország nagy

Tovább »