Százak vasparipán

Kép: BerényCafé

Szeptember utolsó szombatján remek időben vághattak neki a 28. Zagyva- Hajta Kerékpáros Teljesítménytúra távjainak a természetjárók.

A kirándulásra szabott kellemes őszi idő sokakat csábított a szabadba, így majdnem hétszázan pattantak nyeregbe és tekerték le a három teljesíthető táv valamelyikét. A legnépszerűbb táv ezúttal is a közepes erőnlétet igénylő 32 kilométeres szakasz volt, ahol 286-an szerezték be a túra megtételét igazoló pecséteket. Az úgynevezett tekergő távon, ami 18 kilométer pedálozást jelentett kétszázan, míg a kihívásokat kedvelőknek kitalált ötvenesen kétszázhárman indultak el.

A túra állomásain a pecsétek beszerzése mellett lehetőség volt frissítők, ételek-italok vételezésére is, amelynek költségei természetesen már benne voltak a szinte jelképes, ezer forintos nevezési díjban. Aki egy kicsit többet szánt a kirándulásra még meg is ebédelhetett a célban, ahol babgulyás várta a túra fáradalmaitól megéhezőket.

A jól kiszalagozott útvonalakat még a legkésőbben nevezők is teljesítették délután három óra körül, bár a homokos talaj azért néhol megnehezítette a túrázók dolgát. A homokkal való küzdelemért azonban kárpótolt az őszbe forduló táj látványa, a színesen integető lombok, a mezőkön virító, lila színben pompázó őszi kikericsek. Néhány csepp eső is hullott, de csakis azért, hogy emlékeztessen rá, a kellemes meleg ellenére szeptember végén járunk.

A szép élmények mellé minden induló megkapta a túra oklevelét és kitűzőjét, amely a Hajta természetvédelmi terület változatos arcát mutatja visszaidézve a kirándulás emlékét.

BerényCafé

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Világbajnokságot nyerhetünk kutyatáncban

Magyarországon mindössze 8-10 aktívan működő, profi dog dancer (kutyatáncoltató) létezik, de már világviszonylatban is odafigyelnek ránk: idén egy hollókői kutyatenyésztő, ausztrál juhászkutyájával 4. lett az

Tovább »