Megnyitotta kapuit az Abádszalóki Tiszavirág Tanuszoda

Fotó: Ujvári László

Átadták az Abádszalóki Tiszavirág Tanuszodát kedden, a létesítmény 460 millió forintból, teljes egészében állami beruházás keretében épült, fenntartója a Nemzeti Sportközpontok.

Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) sportért felelős államtitkára az eseményen azt mondta: mindig nagy öröm, ha egy sportlétesítményt adhatnak át, különösen, ha az épületre már nagyon sokan, nagyon régóta vártak.

Az abádszalóki létesítmény tanuszodából, valamint egy 6 pályás, 25 méteres medencéből áll, ahol a már úszni tudók képezhetik magukat tovább – tette hozzá.

Közölte: az országban folyamatosan épülnek és újulnak meg sportlétesítmények, s egy uszoda átadása jelentős beruházás egy település életében.

Egy egészséges társadalom alapja a mindennapi testmozgás szeretete, hiszen nem létezik jobb egészségmegőrzés az aktív életnél, a sportos mindennapoknál – közölte, hozzátéve: mindez könnyebben valósul meg, ha ehhez megfelelő infrastrukturális háttér áll rendelkezésre, mint ahogy Abádszalókon is.

Kitért arra: az uszodában lehetőség van az iskolai keretek közötti szervezett úszásoktatásra, a létesítmény nyitva áll nemcsak a város, hanem vonzáskörzetének lakosai előtt is.

F. Kovács Sándor, a térség fideszes országgyűlési képviselője elmondta: sokan tettek a beruházás megvalósításáért a kormány, a megyei vezetők és az abádszalókiak részéről is.

Megjegyezte, a Tisza-tó melletti települések – köztük Abádszalók – különleges helyek, hiszen az ottani gyerekek a vízparton élnek, de a víz veszélyt is jelent. Az abádszalóki iskolában végző gyerekek azonban megtanulnak úszni, mindenki “vízbiztos lesz”, bármikor mehet úszni a Tiszára.

Balogh Gyula (Fidesz-KDNP), Abádszalók polgármestere avatóbeszédében történelmi pillanatnak nevezte a tanuszoda átadását. Hozzátette: a létesítmény mostantól teljes kapacitással, egész évben, jó kihasználtsággal fog működni hosszú távon.

A polgármester azt mondta, “az általános műveltség része” kell, hogy legyen az úszni tudás, mint ahogyan az is, hogy valaki tudjon kerékpározni és beszéljen idegen nyelvet.

Kitért arra, a térségben az úszásoktatás eddig nehézséget okozott, sehol nem volt alkalmas hely arra, hogy rossz időjárás esetén is oktathassanak.

A polgármester köszönetét fejezte ki a magyar kormánynak, a Nemzeti Sportközpontoknak és a kivitelező BMSK Zrt. képviselőinek.

A rendezvényen részt vett Darnyi Tamás négyszeres olimpiai bajnok úszó és Dala Tamás egykori válogatott vízilabdázó, olimpikon is.

Tekintse meg az átadóról készült képgalériánkat Facebook oldalunkon!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Tizennégy hektár égett le

Tegnap balesetek és tűzesetek egyaránt történtek megyénkben, utóbbiak közül két – szántóföldön történt – esemény emelkedett ki. Villanyoszlopnak ütközött és oldalára borult egy kisteherautó tegnap

Tovább »

Folytatódik a Kun-Mediátor per

A 2020. július 7-ére kitűzött tárgyalási napon iratok ismertetésére került sor. Az ún. Kun-Mediátor ügyben a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség 767 rendbeli üzletszerűen elkövetett csalás, jogosulatlan

Tovább »

Hidegfront vet véget a kánikulának

Szombaton napközben egy hidegfront érkezik északnyugat felől, így délután nyugaton, északnyugaton és néhol északon záporok, zivatarok már kialakulhatnak, majd este, éjjel egyre többfelé számíthatunk záporokra, zivatarokra.

Tovább »