Huszonegy kilométer, futva, védőruhába

Illusztráció. (Kép: programfurkesz.hu)

Múlt hét szombaton rendezték meg az I. Jászság Dinamikája elnevezésű futóversenyt Jászberényben. A több távon zajló megméretés „vasemberének” egy helyi tűzoltó számított, aki önszántából tette magának még nehezebbé a kihívást.

A jászberényi hivatásos tűzoltó-parancsnokságon beosztott tűzoltóként szolgáló Földi Flórián c. tű. törzsőrmester ugyanis nemcsak az elérhető leghosszabb, huszonegy kilométeres távot szemelte ki magának, hanem mindezt védőruhában, légzőpalackkal a hátán teljesítette.

A körülbelül húsz kilogrammnyi pluszsúly azonban nem okozott fejtörést a jászberényi tűzoltónak, aki végül 2 óra 29 perc alatt futotta le a félmaratoni távot.

JNSz Megyei Katasztrófavédelem

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Három baleset kedden

Újszászon, Jászárokszálláson és Kisújszállás közelében történtek közlekedési balesetek – tájékoztatott a megyei rendőr-főkapitányság. Egy helyi lakos közlekedett kerékpárral Újszász belterületén 2020. augusztus 4-én 10 óra

Tovább »

Visszatér a napos idő

Csütörtökön kezdetben a Dunántúl középső és déli felén még szórványosan előfordulhatnak záporok, zivatarok, majd délután már csak néhol délen és nyugaton alakulhatnak ki.  Az ország nagy

Tovább »