Az utolsó simításokat végzik több tiszafüredi beruházáson

Több nagy beruházáson is az utolsó simításokat végzik Tiszafüreden. A fejlesztések jelenlegi állásáról tartott sajtótájékoztatót Ujvári Imre polgármester és F. Kovács Sándor a térség országgyűlési képviselője október nyolcadikán.

Az új piaccsarnok és az új egészségügyi központ épületei, valamint az óvoda és bölcsőde bővítése és felújítása is a végéhez közeledik – számolt be Ujvári Imre. A városvezető hozzátette, hogy a belvárost átalakító és a szabadstrandot fejlesztő beruházások hamarosan elindulnak, illetve a gyógyfürdő tervezése és a templomok felújítása is folyamatban van.

Ujvári Imre elmondta, az elmúlt évek során az élet minden területén történtek fejlesztések. Ezek között említette az önkormányzati épületek energetikai korszerűsítését, a sportcsarnok, a Lipcsey Elemér Sporttelep felújítását és a kültéri kézilabda pálya és kondipark építéseit.

Hozzátette, hogy a helyi ellenzéki képviselők ezen beruházásokat és a költségvetést sem szavazták meg.

F. Kovács Sándor bejelentette, hogy az aznap átadott abádszalóki tanuszoda után Tiszafüreden is épül egy ugyanolyan létesítmény a közeljövőben. Felidézte az öt évvel ezelőtti állapotokat, melyek akkor jellemezték a város lemaradását.

„Sokkal többet hozott be Tiszafüred a lemaradásából, mint öt éve én azt gondoltam”

-fogalmazott.

A térség országgyűlési képviselője elmondta, a tiszafüredi beruházásokat nem csak nem támogatják, de gátolni is próbálják feljelentésekkel helyi ellenzéki képviselők és a mögöttük álló ellenzéki politikusok.