A Debreceni Egyetembe olvadt a szolnoki főiskola

A szolnoki főiskola eddigi élete tele kisebb-nagyobb hullámvölggyel, ám ennek most már minden bizonnyal vége, véglegesen összekapcsolódott jelene és jövője a Debreceni Egyetemmel. Az indulásról tartott sajtótájékoztatót az egyetem rektora, valamint Szolnok polgármestere és parlamenti képviselője a campuson.

Kállai Mária országgyűlési képviselő asszony is segítette a Debreceni Egyetemmel való együttműködést. Mint mondta, az ország egyik legjobb egyetemébe beolvadni komoly rangot ad a szolnoki felsőfokú oktatásnak. Megváltozott a gazdasági helyzet, új kihívások jelentek meg a térségben is, amihez a szakember képzésnek is magasabb szintre kell emelkednie.

Szalay Ferenc polgármester üdvözölte az új lehetőséget mondván, hogy a gazdaságilag egyre erősebb megyeszékhelynek szüksége van a magasan minősített képzésben résztvevőkre, hiszen a város munkahelyekkel várja a végzősöket. A műszaki és egészségügyi képzés mellett Szalay úgy vélte, hogy érdemes a sport felsőoktatásba iktatásával is számolni, Szolnoknak e területen is van igénye.

Szilvássy Zoltán, az egyetem rektora sok egyéb mellett a hétszáz Szolnokról és környékéről beiratkozott diák fogadása mellett arról beszélt, hogy itt, helyben a végzősök gyakorlati munkahelyeken ismerkedhetnek jövendő hivatásukkal, legyen az gyár vagy kórház. Ezt az egyetem szeretné is kihasználni, amire az ipari parkban megtelepült, a világban is elismert cégek éppúgy jó szívvel vették, mint a két kórház irányítói.

iSzolnok

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights