Új defibrillátor készüléket helyeztek üzembe a Tisza-tó körüli gáton

A Tiszafüred és Tiszaörvény közötti gátszakasz mellett található Stég Szabadidőközpontban mostantól egy difibrillátor készülék is szolgálja a kerékpárosok, turisták biztonságát.

A készüléket sajtónyilvános keretek között adta át Révész Máriusz, aktív Magyarországért felelős kormánybiztos és Jónás Attila, a Stég Szabadidőközpont tulajdonosa szeptember 17-én.

Kérdésünkre a kormánybiztos elmondta, tavaly közel 57 ezer kerékpáros kereste fel a Tisza-tavat, amely a Balatontól eltérően inkább az aktív kikapcsolódás miatt egyre népszerűbb a turisták körében. Kiemelte, hogy Jónás Attila példaértékű elkötelezettségről tett tanúbizonyságot, hogy egy ilyen eszközt szerzett be és üzemeltet a Tisza-tó körüli gát mellett. Bízik benne, a jövőben több hasonló orvosi eszközt is beszereznek a tó körüli pontokra.

A fejlesztésekkel kapcsolatban kifejtette, hogy az idén leszállított tíz darab nyaralóhajót további tíz másik követ majd a következő évben és elindul a Tisza-tavi nyaralóhajózás. Hozzátette, hogy elkészültek a kiskörei raftingpálya tervei, amely egy újabb attrakcióval bővítheti az ország második legnagyobb tavának amúgy is széles kínálatát

Hangsúlyozta, hogy évente több tonna hulladék érkezik Ukrajnából a Tiszán, ezért a Kormány 1,3 milliárd forintot fordít olyan vízilétesítmények építésére, amelyek a folyón érkező szemét 90-95 százalékát halássza ki.

Szintén ezen a napon helyezték el a Tiszafüred és Poroszló közötti kerékpáros híd középső elemét. Hamarosan teljesen körbeérhet a Tisza-tó körüli kerékpárút.

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights