Udvari kosárlabdapálya készült a Verseghy gimnáziumban

Kép: iSzolnok

Városunk egyik fontos célja, hogy egészséges emberek lakják és ehhez adjunk támogatást – mondta Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere, amikor átadta az új sportudvart.

Csak visszatekintés képpen: a szandaszőlősi iskola, a katolikus iskola, a Kőrösi-Csoma, a Széchenyi Piros iskola kapott az elmúlt hónapokban hasonlót. Mindez folytatódik a következő hónapokban is, elsősorban tavasszal, hiszen szabadtéren akkor lehet valójában efféle munkát végezni. Lesz rekortán futópálya a tiszaligeti csónakázótó körül, a Városmajor úti még épülő parkban ugyancsak.

A Versghy gimnázium kosárlabdapályája TAO forintokból, a kosárlabdaszövetség segítségével és civil támogatásokból jött létre. A gimnázium évek óta foglalkozik utánpótlás neveléssel ebben a sportágban, ami ugyancsak itt honosodott meg a városban először. A húszmilliós beruházás önrészének harminc százalékát Szolnok városa adta, a többit a Sportcentrum “gyűjtötte” be önzetlen adiományozóktól.

Az is elhangzott, hogy bár nem túl bő a hely a gimnázium udvarár, de az eléggé elhasználódott udvarrész helyén újabb kosárlabdapályqa készül, az ígéretett Szalay Ferenc tette, aki a Magyar Kosárlabdázók Szövetségének elnöke is egyben.

iSzolnok

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Ittasan balesetezett Tiszafüreden

A Tiszafüredi Rendőrkapitányságon eljárás indult járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 30 éves egyeki lakos ellen – írja a police.hu. A férfi

Tovább »