Többféleképpen segítik a foglalkoztatást a Tiszafüredi Járásban

A „Foglalkoztatási paktum létrehozása és megvalósítása a Tiszafüredi Járásban” elnevezésű projekt fórumát tartották szeptember 4-én Tiszafüreden.

Virág Tibor, Tiszafüred Város Önkormányzatának alpolgármestere

Virág Tibor, Tiszafüred Város Önkormányzatának alpolgármestere köszöntő beszédében elmondta, hogy a projektben részt vevők száma július végén 165 fő volt, így a tervezett 154 fő bevonása teljesült. A foglalkoztatási paktum keretében álláshoz jutók közül 80 fő esetében teljesült, hogy legalább 6 hónapig álláshoz jutott. A projektben résztvevők közül 25 fő munkaerőpiaci képzésben vett részt, 4 fő a vállalkozóvá válásához kapott támogatást. 142 esetben a foglalkoztatáshoz a munkáltató részesült foglalkoztatás bővítő bértámogatásban vagy bérköltség támogatásban.

Kotroczó Alexandra, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Tiszafüredi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályának munkatársa

Ezt követően Kotroczó Alexandra, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Tiszafüredi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályának munkatársa a munkáltatók részére jelenleg nyújtható támogatásokról tartott előadást.

Gulyás Csabától, a HSA Kft. irodavezetője

A jelenlévők Gulyás Csabától, a HSA Kft. irodavezetőjétől kaptak tájékoztatást a cég tevékenységéről, az általuk biztosított különféle foglalkoztatási formákról, többek között a diák- illetve nyugdíjas szövetkezeten keresztül megvalósuló foglalkoztatásról, az alkalmi foglalkoztatásról, és a munkaerő kölcsönzésről.

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights