Szolnoki király termék a Kaiser Food szalámi

A szolnokiak Húsipar néven, sokan vágóhídként emlegették a sok mindent megélt üzemet. Tizenegy éve már, hogy szlovák tulajdonba került a húsipari vállalat és a Kaiser termékek előállítójává vált: Szolnokon a szalámik készülnek.

Kép: iSzolnok

Meghívták Szalay Ferenc polgármestert, hogy csütörtökön kora délután járja be az üzemet, ahol másfél millió eurós fejlesztés végére értek.

Patikatisztaság, védőfelszerelések, megfelelő páratartalom, kiváló alapanyag, fegyelmezetten betartott technológia és különleges recept: ez a titok. Hogy kedveltek a termékeik, bizonyítja, hogy innen naponta százötven gondosan érlelt szalámi hagyja el az üzemet és kerül magyar és szlovák boltokba – elsősorban. Százan dolgoznak az üzemben, de most éppen hét szlovákiai vendégmunkás is besegít – mondja Danko Milos termelési igazgató. Munka volna, most éppen munkás van kevés – derül ki szavaiból.

A fejlesztés nem áll meg, a piac nem engedi, a tervek készülnek. Szalay polgármester sikert a gyárban és sikert a piacokon kívánva köszönte a kalauzolást.

iSzolnok

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights