Szabadtéri tüzek napja

A csütörtöki nap a szabadtéri tüzek eloltásával telt a megyében. Mindezek mellett egy veszélyes távközlési vezeték miatt volt szükség tűzoltói beavatkozásra.

Nádcsomó és száraz fű gyulladt ki mintegy ötezer négyzetméteren csütörtök délelőtt Kunszentmártonnál, a Kopaszmajorban. Az esethez a város hivatásos tűzoltói vonultak, akik egy gépjárműfecskendő és vízszállító segítségével, két vízsugárral avatkoztak be. A kora esti órákban a tűzoltók ismét erről a területről kaptak riasztást, ekkor mintegy húsz négyzetméteren volt füstölés, amit az egység egy vízsugárral és kéziszerszámokkal megszüntetett.

Alacsony füves vegetáció és bozótos kapott lángra kéthektárnyi területen csütörtök délután Jászárokszállásnál, az Örsi úton. A tűz a közeli tarlóba is belekapott. A település önkormányzati tűzoltóinak kiérkezésére csupán kisebb területen voltak lángok, ezeket egy vízsugárral számolták fel.

Hulladék és fa égett körülbelül tíz négyzetméternyi területen csütörtökön kora este Szolnokon, a Tüzér utcában. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói egy vízsugárral avatkoztak be.

Veszélyesen lógott egy távközlési kábel csütörtök este Tiszaföldváron, a Bajcsy-Zsilinszky úton. A bejelentő elmondta, hogy ugyan a vezeték nincs elszakadva, de olyan alacsonyan lóg, hogy kézzel eléri, és attól tart, hogy az arra közlekedő járművek beleakadnak. A tiszaföldvári önkormányzati tűzoltók erővágóval vágták el a kábelt, ezzel megszüntetve a veszélyes állapotot.

JNSz Megyei Katasztrófavédelem

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights