Ötvenmillióból épül stégrendszer a Tiszafüredi Szabadstrandon

Játékelemekkel és napozóteraszokkal ellátott stégrendszert telepítenek a Tiszafüredi Szabadstrand vízfelületére.

Ujvári Imre polgármester kérdésünkre elmondta, közel 50 millió forintos hazai forrású támogatásból épül összesen 580 négyzetméter felületű stégrendszer a szabadstrandon. Az elemek műanyagból készülnek, UV-állóak.

A rendszeren belül 29 db fürdőlétrát, napózóteraszokat 38 db napvitorlával, vízilabdapályát és játszószigeteket is kialakítanak. Továbbá a stégrendszert szintén UV-álló kötélkordon veszi majd körbe.

A stégrendszer főbb részei:

Keret vízilabda pályával és úszómesteri állással
Egy stégmodulokból épített téglalap alakú „keret”, ami a part irányából merőlegesen 43 méter hosszan, 2 méter szélességgel nyúlik a víz felé a keret két oldalán, illetve a parttal párhuzamosan a víz felőli oldalon a keret két rövidebb oldalát 90 méter hosszú és 1,5 méter széles oldal köti össze. A keret másik hosszanti oldalát a partvonal képezi. A pályát 80 méter hosszúságban 2 méter magas hálókordon övezi.

”Fortuna – sziget”
Egy négylevelű lóherére hasonlító elrendezésű modulokból álló négyágú napozó sziget. A sziget teljes felülete 72 m2.

”Karib – sziget”
3,1 x 4,64méter oldalhosszúságú sziget. A sziget teljes felülete 14,4 m2.

”Kalóz – sziget”
3,1 x 4,64 méter oldalhosszúságú sziget. A sziget teljes felülete 14,4 m2.

Tutaj
A „Karib – szigetet” és a „Kalóz – szigetet” összekötő 2,32 x 3,1méter oldalú tutaj, amit kötélpályához rögzítve a két sziget között húzhatnak a fürdőzők. A tutaj teljes felülete 7,2 m2.

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights