Orbán Viktor: A migráció nem lehet megoldás a népességfogyásra

A népességfogyás európai jelenség – erről beszélt Orbán Viktor a III. Budapesti Demográfiai Csúcson. Orbán Viktor úgy fogalmazott: a migráció nem lehet megoldás a népességfogyásra, az ugyanis lakosságcseréhez vezet.

A kormányfő azt mondta: a családpolitikát alkotmányban kell rögzíteni, mert az védelmet jelent. Hozzátette: akkor győztünk, hogyha egy olyan családtámogatási rendszert tudunk felépíteni, hogy a gyermeket vállalók garantáltan jobb életszínvonalon éljenek, mintha nem vállaltak volna gyermeket. Ezt kell elérni, ez a célja a kormánynak – hangzott el az M1 Híradóban.

Az erőteljes demográfiai politika államcél 

Államcélnak, kormányzati feladatnak nevezte az erőteljes demográfiai politika folytatását Orbán Viktor miniszterelnök. A kormányfő kijelentette, a demográfia kérdésében a migrációs megoldást távol kell tartani, ahogyan azt az esztelen zöld érvelést is, amely szerint a Föld akkor járna jobban, ha kevesebb gyermek születne.

Orbán Viktor azt is mondta, a családtámogatási rendszerben akkor érhető el a fordulópont, ha a gyermeket vállalók garantáltan jobb életszínvonalon élnek, mintha nem vállaltak volna gyermeket.

Úgy összegzett: a magyar demográfiai politika sikerességének feltétele, hogy a kereszténység visszaerősödjön Európában, hogy legyenek társak, és a magyar nemzeti össztermék 2030-ig minden évben legalább 2 százalékkal haladja meg az unió gazdasági növekedésének átlagát. Mindezen felül pedig ki kell tartani – hangoztatta a miniszterelnök.

hirado.hu

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights