Művészi alkotások a rendőröktől

37378

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság által meghirdetett – Biztonságban a Tisza-tó körül – című pályázat nyertes alkotásait díjazták Poroszlón.

Ahogy arról korábban hírt adtunk, a Tisza–tavi Közbiztonsági Koordinációs Bizottság 2019. évben is három megyei rendőr-főkapitányság – Borsod-Abaúj-Zemplén-, Heves-, és Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányságok, – valamint az Országos Rendőr-főkapitányság szakembereinek részvételével hangolta össze a Tisza-tó régiójában működő rendőrkapitányságok tevékenységét a turisztikai idény alatt. A záróértekezletet 2019. szeptember 12-én rendezték meg Poroszlón, ahol értékelték a végrehajtott feladatokat és az elért eredményeket.

Természetesen a rendészeti feladatok mellett a közvélemény tájékoztatása is kiemelt szerepet kapott. Ennek támogatására az idei évben először a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Biztonságban a Tisza-tó körül címmel pályázatot hirdetett a résztvevő megyék rendőrei és dolgozói részére. Vártak minden olyan egyéni alkotást, amelyek különleges látásmóddal mutatják be a rendőri tevékenységet. Nevezni bármilyen pályamunkával (festmény, szobor, grafika, rajz, vers, fotó stb.) lehetett a témában.

szezonzáró értékelő ülésen Lakatos Tibor rendőr ezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság Rendészeti Főigazgatóság Közrendvédelmi Főosztály vezetője és dr. Urbán Zoltán rendőr dandártábornok, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője ajándékcsomagokat adtak át a díjazottaknak.  

Egedi Mária c. rendőr alezredes a Szolnoki Rendőrkapitányság alosztályvezetője és Busa Péter rendőr főhadnagy a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság bűnügyi technikusa festményeikkel, Rupa Mihály rendőr őrmester a Kunszentmártoni Rendőrkapitányság vizsgálója rövidfilmmel, továbbá Németh Zsuzsa rendőr hadnagy a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési előadója humoros alkotással pályáztak, majd fogadták az elismeréseket és átvehették a díjakat.

Egedi Mária c. r. alezredes


Busa Péter r. főhadnagy
Németh Zsuzsa r. hadnagy

police.hu

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest