Megyei sikerek a katasztrófavédelmi íjászversenyen

Illusztráció. (Kép: kadarka.net)

A Szekszárd melletti Sötétvölgyben rendezte meg szeptember tizenegyedikén a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, az Alisca Nyilai Íjászegyesület és az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület a IV. Alisca Országos Katasztrófavédelmi Íjászversenyt.

A versenyzők nyolc kategóriában vetélkedtek, és huszonnégy állomáson kellett eltalálniuk a vadon élő állatokat formázó, háromdimenziós célokat. Ezeken a találati zónák ráadásul nem külön színnel, hanem csupán süllyesztett választóvonalakkal voltak megjelölve. Akadtak hazánkban élő erdei állatokat megtestesítő célok, de egzotikus vadak is, mint a tigris vagy az óriásteknős. A vadregényes terepviszonyok mellett az előre nem ismert távok is megnehezítették az indulók dolgát, akiknek állomásonként három lövésre nyílt lehetőségük.

Jász-Nagykun-Szolnok megyéből négyen feszítették meg íjaikat: Dorka Zoltán tű. zászlós (Szolnok HTP), Farmosi Zoltán tű. főtörzsőrmester (Szolnok HTP), Harmath Antal tű. zászlós (Jászberény HTP) és Szabó Szabolcs Gábor tű. alezredes (Jászberény HTP); akik a rövidtávú céllövés csapatversenyében második helyen végeztek.

Részvételüket a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Polgári Védelmi Szövetség támogatta.

JNSz Megyei Katasztrófavédelem

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Feladta magát a baleset okozója

Önként jelentkezett az a jogsértő, aki megállás és segítségnyújtás nélkül elhajtott Tiszajenő és Tiszavárkony között történt baleset helyszínéről. Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, a rendőrség

Tovább »

A rendőrök vetettek véget a kocsikázásnak

Nem akart gyalog menni a dohányboltba, ezért jogtalanul elvitte a főnöke autóját Jászladányban. Egy személygépkocsival közlekedő jászapáti lakost ellenőriztek a rendőrök Jászladány belterületén 2020. július

Tovább »