Magyar gólt ünnepel a világ: Zsóri Dániel nyerte a Puskás-díjat!

Fotó: MTI
Van, amikor Lionel Messi is egy fiatal magyar csatárnak tapsol: a FIFA milánói gáláján kiderült, hogy Zsóri Dániel nyerte az idei Puskás-díjat, megelőzve az argentin zsenit is. Zsóri még a Ferencvárosnak lőtt elképesztően gyönyörű ollózós gólt a Debrecen játékosaként. Most már a Fehérvárt erősíti, de azért tudja, hogy ez a díj önmagában neki nem sokat ér, csak egy jó kezdet. Beszédében azt mondta, még az út elején jár.

Hétfő este a milánói Scalában rendezték meg a FIFA-gálát, amelynek keretében átadják az év játékosának járó elismerést, valamint az év legszebb góljáért járó Puskás-díjat is. Sokan tudják, hogy utóbbira jelölték a Mol Fehérvár játékosát, Zsóri Dánielt is, aki még a Debrecent erősítve lőtt hatalmas gólt a Ferencvárosnak.

A várakozásnak megfelelően a gól szépsége a döntnököket is lenyűgözte, így hiába volt a legjobb háromban Lionel Messi, ezúttal nem ő nyert. Nem is volt túl boldog, mi annál inkább: Zsóri révén először került vissza „hozzánk” a legendánkról elnevezett díj.

Bár Zsóri kétségtelenül remek képességekkel megáldott futballista – ilyen gólt nem is lőhetne máshogy –, ő is tudja, hogy az út elején jár. Ezt el is mondta magyarul megtartott beszédében, amiért (hogy nem angolul tette ezt) biztosan megkapja majd a magáét az Indextől és a 444-től. Ez persze mindegy. Ezt a gólt már senki sem veheti el:

Azért lehetett sejteni, hogy Zsóri gólja nagy esélyes, hiszen az egyik „bíró”, Michael Owen hosszan dicsérte, miután mindhárom villanásról beszélt. A korábbi angol válogatott – aki nem egy elképesztő gól lőtt, vegyük csak az 1998-as legendás gólját – hosszan fejtegette, hogy milyen remek teljesítmény volt ez a magyartól: „Ha az ő helyébe képzelem magam, akkor legalább két-három egyéb dolog eszembe jutott volna, mint ez a megoldás, amit végül ő választott. Sőt, talán az utolsó, ami eszembe jutott volna, az a kapura lövés ebből a helyzetből – idézte a Nemzeti Sport. – A labda nagyon messze van a kaputól, nagyon nehéz az ilyennel bármit kezdeni. Főleg, hogy a csatár is távolodik a kaputól, a labda elég magasan is érkezik, szóval én itt zsigerből leginkább arra gondolnék, hogy kinek passzoljam, vagy készítsem le lövésre, esetleg próbáljam valahogy megtartani.

Szóval nemcsak a gól »minősége« elképesztő, hanem az ahhoz szükséges technikai tudás és a helyzetfelismerés is. Szeretném azt hinni, hogy amikor játszottam, minden játékhelyzetben az járt a fejemben, hogy ebből hogyan szerezzek gólt, de nem tudom elhinni, hogy Zsórinak a fején átfutott volna, hogy ez most egy gólszerzési lehetőség. Szóval a bátorságért, a kreativitásért és a technikai kivitelezésért is jár az elismerés – csodálatos gól volt.”

Mások is így gondolták. Íme Messi:

És Quintero gólja:

Egyik sem kicsi, de Zsóri mellett most nem volt esélyük.

Pesti Srácok

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Ittasan balesetezett Tiszafüreden

A Tiszafüredi Rendőrkapitányságon eljárás indult járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 30 éves egyeki lakos ellen – írja a police.hu. A férfi

Tovább »