Lövészek nyáron

A Honfoglalás Lovas és Lövész Klub Egyesület képviseletében, június első hetében Franciaországban három jászberényi sportoló vett részt az Európa Bajnokságon, ahonnan tíz éremmel tértek haza sportlövőink.

A legeredményesebb versenyző Trájer Szabolcs volt, aki kiskaliberű könnyű puskával az A csoport legjobbja lett, így nyakába került az Európa Bajnoki aranyérem. Sziluett puska mester kategóriában ezüstöt szerzett, kiskaliberű puskával pedig csapatban a harmadik helyet szerezte meg.

Kovács Lajos két ezüstöt hozhatott el könnyű puska és sziluett puska versenyszámokban. Kun Gábor könnyű puska kategóriában bronzérmes, míg kiskaliberű puskával Európa bajnoka lett.

A kiváló eredmények mellett, és valószínűleg ennek okán is egyéb örömhírről is beszámolt Hábencius Ferenc. Augusztusban összeült Európa szövetségi közgyűlése és a tanácsozáson azt a döntést hozták, hogy a következő évi Európa Bajnokság megrendezésének jogát Magyarország, ezen belül pedig a Honfoglalás Lovas és Lövész Klub Egyesület lőtere kapta. A világszövetség ausztrál elnöke külön gratulált az eredményekhez és az elnyert rendezési joghoz.

BerényCafé

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights