Íme a legtöbbször elhangzó újévi fogadalmak

Minden év végén, milliók tesznek újévi fogadalmakat világszerte. Van, aki bátorságának köszönhetően többet, valaki csupán egyet. Ám egy biztos: a különböző statisztikák és felmérések alapján kevesen vannak azok, akiknek sikerül is tartaniuk magát a kitűzött tervhez.

A szilveszteri buli hevében általában jó ötletnek tűnik fogadalmat tenni, majd az ünneplést követően lelkesen követni és tartani az ígéreteinket. Viszont január végén, de februárban már biztosan észlelhető tény, hogy jó pár ember megszegte a saját maga elé felállított kihívását.

Összeszedtük a 10 leggyakoribban elhangzó fogadalmakat, amelyeket a legtöbb ember célként tűz ki maga elé szilveszterkor:

Több edzés és testmozgás

Manapság nem csoda, hogy ez az egyik legyakoribb újévi fogadalom, hiszen a munkás hétköznapok során nem mindig vesszük rá magunkat a rendszeres sportolásra. Azonban ezen kellő akaraterővel és kitartással könnyen lehet változtatni: érdemes felállítani egy rendszert, valamint megtalálni a hozzánk leginkább passzoló edzésformát.

Fogyás

Egész évre jellemző ígéret a fogyás, ám a karácsonyi étkezések után még inkább nagyobb problémát jelentő témakör, ezért sokan fogadalmat tesznek ilyenkor, és akár kilógrammot is kijelölnek célként.

Rendszerben élni, szervezettebbnek és összeszedettnek lenni

A mozgalmas és stresszes hétköznapok során könnyedén elveszhetünk a dolgaink között, amit valóban a legjobb új évkor rendszerezni, hiszen szinte mindent elölről kezdhetünk.

Új hobbi vagy képesség elsajátítása

Az új év elején érdemes belevetni magunkat egy új hobbiba, amelyből még akármi kialakulhat. A folyamatos önfejlesztés és tanulás nem csak önmagunkra lehet jó hatással, hanem akár a munka világában is hasznosíthatjuk.

„Teljesebb” életet élni

Szerencsére évről évre mindenki a legjobbat szeretné kihozni magából, így érthető módon az életéből is. Ehhez viszont érdemes szűkebb támpontokat, vagy célokat megadni magunknak.

Spórolás, vagyis az anyagi javak növelése

A spórolás és a kevesebb pénz költés mindig népszerű fogadalom, de valljuk be, nem olyan egyszerű véghez vinni, mint ahogyan azt az ígéretkor elképzeljük. Természetesen egy jó, precíz tervvel ez is kivitelezhető.

Dohányzás abbahagyása

Sajnos a dohányzás abbahagyása is sarkalatos újévi fogadalom, amely megvalósításához hatalmas kitartás és akaraterő szükséges. De szerencsére semmi sem lehetetlen!

Több időtöltés a családdal és barátokkal

Egy jó időbeosztás aranyat ér az év elején!

Több utazás

Természetesen több tényező befolyásolhatja az utazásokat, de mindenképpen érdemes jóval előre tervezni, hogy lehetőleg semmi se jöjjön közbe.

Több olvasás

Szerezzünk be új könyveket, majd az év folyamán is figyeljünk oda az olvasás minőségére és mennyiségére.

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights