Családi egészségnap Szolnokon: a cél a megelőzés

Ahogy annyi más egészségügyi rendezvényen – ingyenes szűrések tavasszal, ősszel -, a kilencedik egészségnapon is a fő hangsúly a megelőzésen van.

A két kórház és a városi rendelőintézet szakemberei a városi sportcsarnokban várják mindazokat, akik pulzus és vérnomás mérésre, zöldhályog szűrésre, rákmegelőző szájüreg vizsgálatra vagy éppen hallásuk állapotának fölmérésére kíváncsiak.

Szeptember 29-én persze a számtalan betegség megelőzését szolgáló szűrés mellett kicsiktől a nagyokig igyekeznek mindenkit megmozgatni a szervezők, hiszen lesz totyogó torna, kismama jóga, de még retrotréning is. A közös tornák lendületesebb részeit a küzdőtéren tartják, míg a meditatívabb, a lassúbb mozgást igénylőkét a konferenciateremben.

Mint azt a pogármester és a két kórház vezetője elmondta a hétfői, beharangozó sajtótájékoztatón: most is az egészséges életmód, a betegségek megelőzése, a rendszeres sport fontosságára hívják föl a figyelmet. Nem csupán ezen a napon fontos az egészség, hiszen a városban már régóta – országos példává lett – mindennapos testneveléssel erősítik a gyerekeket az általános iskolában, lényeges a kötelező úszásoktatás is.

Az egészségnap teljes kínálata a egeszsegnap.szolnok.hu oldalon is megtekinthető, de ott van a város honlapján is.

iSzolnok

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights