Bűnügyi technikusi verseny Szolnokon

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság IV. alkalommal rendezte meg megyei bűnügyi technikusi versenyét Szolnokon.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság 2019. szeptember 19-én rendezte meg a IV. Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bűnügyi Technikusi Versenyt. A Szolnokon megtartott rendezvényt dr. Varga K. Attila rendőr ezredes, bűnügyi megyei rendőr-főkapitány helyettes nyitotta meg. A megmérettetésen a megye nyolc rendőrkapitányságának bűnügyi helyszínelő csoportjai vettek részt. Az idén első alkalommal elfogadták a meghívást a romániai Máramaros-Megyei Rendőr-főkapitányság  munkatársai is. A versenyzők elméleti és – nyolc beállított helyszínen – gyakorlati feladatokat hajtottak végre. Az életszerű helyzetek modellezésével a szakmai színvonal fejlesztése, a tapasztalatcsere, valamint a gyakorlati ismeretek bővítése volt a cél.

A díjakat dr. Urbán Zoltán rendőr dandártábornok, a Jász-Nagykun Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, dr. Varga K. Attila rendőr ezredes, bűnügyi megyei rendőrfőkapitány-helyettes, valamint Kreitz Zsuzsanna rendőr alezredes, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Bűnügyi Technikai Főosztály vezetője adta át.

Az idei évben a versenyen a legjobb eredményt a Karcagi Rendőrkapitányság csapata érte el, így az első helyezésnek járó kupa mellett, magukkal vihették a vándorkupát is. A képzeletbeli dobogó második fokára a Tiszafüredi Rendőrkapitányság, harmadik fokára pedig a Jászberényi Rendőrkapitányság munkatársai állhattak. A KR NNI beállított helyszínén legjobban teljesítő szolnoki csapat különdíjat vehetett át a Bűnügyi Technikai Főosztály vezetőjétől. Dr. Urbán Zoltán rendőr dandártábornok emlékplakettel köszönte meg a román kollégáknak a versenyen való eredményes részvételüket, majd a nap zárásaként minden versenyzőnek további munkájukhoz sok sikert kívánt.

police.hu


Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights