Balesethez és tűzhöz is riasztották a jászsági tűzoltókat

Jászapátin egy villanyoszlopnak hajtó autó okozott több háztartásban áramkimaradást, míg Jászberényben egy faház oldala gyulladt ki.

Beton villanyoszlopnak hajtott egy személygépkocsi szombat délután Jászapátin, az Ady Endre utcában. A baleset miatt a pózna megdőlt és egy másik utcában körülbelül húsz háztartásban nem volt áram. A jászkiséri önkormányzati és a jászapáti önkéntes tűzoltók biztosították a helyszínt az áramszolgáltató szakembereinek kiérkezéséig.

Egy huszonöt négyzetméteres faház oldalfala és mellette fahulladék égett szombat este a Jászberény külterületén lévő Neszűrben. A házban öt ember él, ők az eset idején nem tartózkodtak az ingatlanban. A jászberényi hivatásos tűzoltók két vízsugárral támadták a tüzet, közben pedig az épületből két gázpalackot hoztak ki, melyeket nem ért hőhatás. A ház lakható maradt.

Az említett eseményeken túl az elmúlt három napban összesen négy szabadtéri tűz történt: Jászapátiban, Törökszentmiklóson és Tiszakürtön aljnövényzet égett kis területen, míg Mezőtúr határában egy korhadt fa belseje izzott. A tűzoltók mindegyik alkalommal megakadályozták az anyagi károk kialakulását.

JNSZ Megyei Katasztrófavédelem

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights