Asztalos üzem gyulladt ki Kisújszálláson

Eseménydús volt az elmúlt két nap a karcagi hivatásos tűzoltóknak. Karcagon kábelköteg kapott lángra egy autóban, Kisújszálláson asztalos üzem gyulladt ki.

Egy megsérült kábelköteg okozott tüzet egy személygépkocsiban kedd délelőtt Karcagon, egy Madarasi úti telep udvarán. A város hivatásos tűzoltóinak kiérkezésére a sofőr egy porral oltó készülékkel a lángokat elfojtotta. Az egység áramtalanította a járművet, majd a műszerfal megbontása után a további füstölést is megszüntette.

Kigyulladt egy több mint háromszázötven négyzetméter alapterületű asztalos üzem szerda hajnalban Kisújszálláson, a Vásár utcában. Az épület teljes terjedelmében égett, benne faanyagokkal és gépekkel. A lángok a létesítmény melletti másik épületet, valamint hordókban tárolt festéket is veszélyeztettek, de ezekre a tűz nem terjedt át. A karcagi, mezőtúri és püspökladányi hivatásos, valamint a kisújszállási önkormányzati tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett elzárták a közműveket és áramtalanítottak, majd több oldalról támadva, összesen hat vízsugárral fékezték meg a lángokat. A munkálatok során a tető beomlott, illetve az építmény üvegfalazata is károsodott. A tűz pontos okának kiderítésére tűzvizsgálati eljárás indult.

JNSz Megyei Katasztrófavédelem

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights