5 szuper ok, amiért érdemes Mexikóba utazni

tulum-mexiko

Régóta Mexikó a cél? Ez nem csoda, hiszen rengeteg látványosság és különlegesség található az országban.

Közismert, hogy Mexikó gyönyörű hely, amely számos titkos szigetet és partszakaszt tartogat a látogatók számára. Amennyiben egy pihentető nyaralásra készülünk, akkor több kitűnő szállodai resort közül válogathatunk, amelyek megannyi lehetőséget nyújtanak az ott tartózkodó vendégek számára. Ez esetben sok „all inclusive” típusú szálloda elérhető, így tehát nem feltétlenül kell elhagyni az üdülőhelyet, ha csak a tengerparton szeretnénk kikapcsolódni. Azonban, ha kalandos kirándulásokra készülünk, az alábbi 5 dologért mindenképpen megéri Mexikót választani.

Változatos és ízletes konyha

Ez az ország különleges és rendkívül finom konyhával rendelkezik, amit érdemes kipróbálni, ha már ott vagyunk. Nem csak a hazánkban leginkább ismert taco, tortilla vagy burrito létezik, hanem több egyéb helyi étel, így teljesen változatos étrendet alakíthatunk ki a nyaralás alatt. Például érdemes megkóstolni a tengeri halakat és ételeket, valamint a „carne asada” és a „carbito” nevezetű finomságokat.

Hangulatos zenei aláfestés

Akár egy szórakozóhelyre, vagy étterembe megyünk, a legtöbb helyen élő zene van, amely leginkább népi mexikói dalokat jelent. Persze játszák az angol és spanyol nyelvű slágereket is, de talán még izgalmasabb, amikor csak a dinamikus hagyományos mexikói zenei aláfestésben részesülünk egész este.

Barátságos és vendégszerető emberek

Általában a legtöbb turista, aki járt már ebben az országban, egyetért azzal, hogy a helyi emberek nagyon barátságosak és vendégszeretők. Ha még nem is megy a spanyol nyelv, megtalálják a módját a kommunikációnak annak érdekében, hogy segíthessenek.

Különleges italok

Mexikóban teljesen más például a tequila íze, mint amit Európában kóstolhatunk. De ugyanígy van ezzel a Corona ital is, hiszen minden termék a saját otthonában a legeslegjobb. Ezért tehát ez is pozitívumként említhető, ugyanis a tequila fogyasztása meglepő módon eltérő módon történik ott, mint ahogyan azt gondolnánk.

Egyedi állatvilág

Olyan állatokkal találkozhatunk ebben az országban, amilyenekkel máshol nem igazán. Különleges hüllők, szárazföldi és tengeri élőlények hazája, így érdemes meglátogatni egy speciális állatkertet, vagy tropicariumot.

Mexikói utak itt: https://www.araamutravel.hu/mexiko/

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Futó záporok, zivatarok jöhetnek

Kedden a napos időszakokat újra az erősen megnövekvő gomolyfelhők zavarják majd meg, így több tájegységünkön elszórtan ismét kialakulhatnak átmeneti jelleggel futó záporok, zivatarok, egyes zivatarokat esetleg

Tovább »

Nem adta meg az elsőbbséget

Egy helyi lakos közlekedett személygépkocsival Jászberény belterületén 2020. május 24-én 9 óra 30 perc körül – írja a police.hu. Haladása során – az Állj! Elsőbbségadás

Tovább »

Heti állásajánlat

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Karcagi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály aktuális állásajánlatai. Munka-és termelésvezető-munkavezető (Kisújszállás), Bolti eladó (Karcag), Éttermi felszolgáló (Kisújszállás), Szakács (Kisújszállás), Egyéb személy-és vagyonvédelmi

Tovább »