Visszatérne a dobogóra az Olajbányász

Szolnoki Olajbányászként szerepel a jövőben a nyolcszoros bajnok, immár önkormányzati tulajdonban lévő szolnoki férfi kosárlabdacsapat – jelentette be mai sajtótájékoztatóján Szalay Ferenc polgármester. A városvezető hozzátette: adományként kapta a szolnoki sportegyesületeket dr. Nyerges Zsolt tulajdonostól.

– Sokat dolgoztunk azon, hogy az elmúlt hetekben mind eszközeiben, munkatársaiban, edzőiben, játékosaiban is minden a legnagyobb rendben legyen – beszélt az elmúlt hetek feladatairól Szalay Ferenc. – A klub és egyáltalán a szolnoki sportélet működtetéséhez az anyagi forrásaink állami segítséggel rendelkezésükre állnak, így minden feltétel adott ahhoz, hogy a marketing szempontból is oly fontos egyesületek továbbra is komoly értékei maradjanak városunknak.

Szalay Ferenc az elvárásokról, célkitűzésekről szólva elmondta, legalább olyan eredményesen szereplést szeretnének, mint korábban.

– A kosárlabda esetében mindenképpen vissza akarunk térni a nemzetközi porondra, ahogyan a vízilabdázóktól is jó szereplést várunk. A labdarúgók visszatértek a másodosztályba, ezt is meg akarjuk őrizni. Egyetlen dolgot elvárunk a csapatoktól: szolnoki tehetségeket kell beépíteniük az aktív rotációba. Ennek megfelelően fiatal játékosaink a B-csoportos csapatunkban is fejlődhetnek.

A klub új ügyvezető igazgatója, Csősz Tamás az eredményesség mellett komoly célként fogalmazta meg a lelátók újbóli megtöltését, a nézők visszacsábítását a csarnokba.

– A napi működéshez szükséges feltételek megteremtése mellett kiemelt figyelmet fordítunk a szurkolókkal meglévő kapcsolatok folyamatos javítására – mondta Csősz Tamás. – Ehhez igazítjuk bérletstruktúránkat, melyben megjelenik új elemként a diákbérlet és az úgynevezett B-középbe szóló szurkolói bérlet.

Csősz Tamás hozzátette, hogy nagyon fontosnak tartják a szurkolók minőségi kiszolgálását, s ezt nem csak a pályán szeretnék megvalósítani.

– Klubunk megújult arculattal, új honlappal jelentkezik hamarosan, ahol a regisztráló felhasználónk plusz tartalmakhoz juthatnak, videókhoz, érdekes cikkekhez, interjúkhoz. A csarnokban belső tévéláncot alakítunk ki, a tévéken összefoglalókat, szurkolói videókat, s megannyi érdekes tartalmat láthatnak a mérkőzésre kilátogatók. Drukkereink kérték, így a lelátóra is bevihető a sör, vagy az üdítő, természetesen pohárban.

Az ügyvezető szerint az önkormányzatnak és támogatóiknak köszönhetően minden anyagi feltétel adott a jó szerepléshez.

– Véleményem szerint igazolásaink az elvárásainknak megfelelően sikerültek, a szakmai stábnak minden a rendelkezésére áll ahhoz, hogy a szolnoki kosárlabda hírnevéhez méltó módon szerepeljünk a bajnokságban és a kupában egyaránt.

A kupában címvédésre, a bajnokságban pedig érmes hely megszerzésére készül Dragan Aleksic, a gárda vezetőedzője is.

– A tavalyi csapatunkból olyan játékosok távoztak, mint a sérült Strahinja Milosevic, Vojvoda Dávid, tehát új kulcsembereket kellett találnunk. Új csapatkapitányunk van Kovács Péter személyében, aki emberileg és a hozzáállásával is példamutató játékos, ő maradt a korábbi évek meghatározó játékosai közül, azt gondolom, ő a legjobb erre a feladatra. Hétfőtől lesz teljes a keretünk, a szlovák válogatottban Eb-előselejtezőkön szereplő Andre Jones hétfőn csatlakozik az edzéseinkhez.

Kovács Péter, hasonlóan edzőjéhez, jó szereplést vár el a csapattól.

– A szezon rájátszásában szerzett sérülésem a múlté, teljes intenzitással tudok edzeni a fiúkkal – mondta az újdonsült csapatkapitány. – Bár az eddigi edzőseink elsősorban fizikálisak, de véleményem szerint remek társaság, szerethető csapat van kialakulóban ismét Szolnokon. Szeretnénk a lehető legjobban szerepelni, a kupában megvédeni a címünket, s ismét bajnoki címre esélyesként játszani a bajnokságban.

A Szolnoki Olajbányász játékoskerete:

Kovács Péterrel, Juhos Levene, Tóth Norbert, Rudner Gábor, Kenneth Smith (USA), Demetris Morant (USA), Dakarai Tucker (USA), Andre Jones (amerikai-szlovák), Nemanja Krstic (szerb), Csák Bence, Samuel Taiwo, Pallai Tamás, Frank Áron.

  • Edzők: Dragan Aleksic, Jakab Máté, Szarvas Gábor
  • Ügyvezető igazgató: Csősz Tamás
  • Szakmai igazgató: Pór Péter

iSzolnok

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights