Vérfarkas szindrómát váltott ki egy gyógyszer Spanyolországban

Illusztráció. (Kép: mirror.co.uk)

17 gyermeknél jelentkezett vérfarkas szindróma, miután szennyezett gyógyszerrel kezelték őket Spanyolországban.

A csecsemőknél hipertrichózis alakult ki, amelyet vérfarkas szindrómaként is szoktak emlegetni, és lényege, hogy az egész testen túlzott mértékű szőrnövekedés tapasztalható – olvasható a Daily Mail hírei közt.

A betegség a minoxidillal fertőzött gyógyszertől alakult ki, amelyet hajhullás és kopaszodás ellen szoktak használni.

A gyógyszert a hatóságok még júliusban kivonták a forgalomból, de több csecsemőt kezeltek már ekkor vele.  A szennyezett gyógyszer az Omeprazol volt, amelyet emésztési zavarok ellen használnak.

A források szerint, miután abbahagyták a kezelést, a túlzott szőrnövekedés enyhült.  Múlt hónapban 13 esetet, míg augusztusban 4 esetet regisztráltak, de a feltételezések szerint a gyógyszerből ötven darab is forgalomban lehet még különböző gyógyszertárakban.

A gyártó engedélyét felfüggesztették, de a hatóságok azzal nyugtatják a vásárlókat, hogy a szennyezés csak a gyermekeknek szánt gyógyszereket érinti, így a felnőtt vásárlóknak nem kell a szindróma miatt aggódniuk.

hirado.hu

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Tablet volt a zsákmány

A nyomozók őrizetbe vették a jászkiséri férfit – írja a police.hu. Ismeretlen személy bement egy jászkiséri családi házba 2020. szeptember 21-én 4 óra 30 perc

Tovább »

Száraz fű égett Tiszabőn

Száraz fű égett ezerötszáz négyzetméternyi területen kedd délután Tiszabőn, a Gorkij úton – tájékoztatott a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság. A lángok egy melléképületet veszélyeztettek. A kunhegyesi

Tovább »