Utak felújításáról, futópálya építésének indításáról is döntöttek a soron kívüli közgyűlésen

Több projekt indításról döntöttek a képviselők Szolnok város közgyűlésének augusztusi soron kívüli ülésén.

A Gazdaságfejlesztést és a munkaerő mobilitás ösztönzését szolgáló közlekedésfejlesztés tárgyú „Jó úton haladunk! – szolnoki utak munkaerőpiaci mobilitással összefüggő fejlesztése” című projekt 480 millió forintos, 100 százalékos pályázati támogatásban részesült. Cél: Szolnok sűrűn lakott településrészeit a belvárossal összekötő útvonalak leromlott műszaki állapotban lévő szakaszainak felújítása, a munkahelyekre történő közlekedés feltételrendszerének javítása. Mindez jelenti részben a Széchenyi körút egy szakaszának felújítását, a kapcsolódó közművek felújításával és a biztonságos közlekedés feltételeinek megteremtésével.

Elkezdődhet a Fenntartható közlekedésfejlesztés Szolnokon című projekt 653 millió forint összegű, 100 %-os pályázati támogatási intenzitás mellett. A város közösségi közlekedését és kerékpárút hálózatának fejlesztését célul kitűző projekt két egymástól elkülönülő helyszínen valósul meg. A fejlesztés eredményeképpen javul a Tallinn-városrészben élők közösségi közlekedéshez történő hozzáférésének feltételrendszere. Ezen kívül a városi kerékpárút hálózat kiegészül a megyei kórházat megközelítő szakasszal.

Országos Futópálya-építési Programban meghirdetett pályázatra Szolnok is jelentkezett, a pályázatot támogatásra érdemesnek ítélték. Az 1,1 km-es futópálya a Tiszaligetben, a csónakázótó és a gát közötti területen lesz kialakítva.

iSzolnok

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights