Új a Gólya park játszótere Szolnokon

Nemrég a Tisza és a Móra park játszótereit tette rendbe a város, most az Eötvös téren a Gólya parkban végeztek az építők. A város évente nyolcvanöt-százmillió forintot költ játszóterekre, hogy azokban jól és biztonságban érezzék magukat a gyerekek – mondta szerda kora délután Szalay Ferenc polgármester a helyszínen.

A gondolkodás nem csupán a játszóterek fölújításáig terjed, hiszen a környezetet is megújítják. A Gólya park cserjéit megritkították, az ágakat több helyütt visszavágták a fiatalítás végett. Oszlopos juharok költöztek a zöldbe, szomszédjuk a város két, idős vasfája közül az egyik. A gyep gyönyörűen erősödött meg, késő délutánokon fiatalok és idősebbek üldögélnek rajta.

Kép: iSzolnok

A játszótérre nagyjából tízmilliót költöttek. A madárfészekre hasonlító kör alakú hinta alá ütéscsillapító szőnyeg került, tiszta lett a homokozó. Tény, hogy gyakorta járnak “illetéktelenek” a gyerekeknek épített játszótereken és okoznak nem csekély kárt. Ezt kamerák kihelyezésével igyekeznek féken tartani, akit elcsípnek, komoly kártérítés és büntetés megfizetésére számíthat. Ilyen kamera került most ennek a játszótérnek a megfigyelésére is. Hamarosan sor kerül a Botár úti játszótér megújítására is.

Kép: iSzolnok

A polgármester arra hívta föl a figyelmet, hogy a város honlapján található zöld számon várják a javaslatokat, hogy hová kellene még játszóteret telepíteni.

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights