Túrkevén folytatódott a Tudatos Fürdőzés kampány

Második állomásához érkezett a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal „Tudatos Fürdőzés” elnevezésű kampánya. A népegészségügyi és közegészségügyi munkatársak ezúttal a Túrkevei Termál és Élménystrandon fürdőző fiataloknak mutatták be a helyes és biztonságos strand-, illetve medencehasználatot.

Dr. Szűcs Attila, a Mezőtúri Járási Hivatal hivatalvezető-helyettese hangsúlyozta a tudatos fürdőzési higiéné közegészségügyi fontosságát és kiemelte, hogy már gyermekkorban fontos a szemléletformálás.

A köszöntőt követően Hegyi Csaba fürdővezető-helyettes bemutatta a gyermekeknek a strandot és a víztisztítási technológiát is.

A kormányhivatal munkatársainak koordinálásával három helyszínen folytatódott a program. Az első helyszínen játékos formában kaptak információt a fiatalok a helyes és biztonságos strandolásról és fürdőzési higiénéről, majd totót töltöttek ki.

A második állomáson interaktív formában bővíthették ismereteiket a helyes kézmosásról, a mikrobákról, valamint a cseppfertőzés megelőzéséről.

Az utolsó helyszínen a helyes zuhanyzás elsajátítása után a résztvevők vízi versenyen mérték össze gyorsaságukat és ügyességüket.

A gyermekek körében nagy sikert arató díjazással is együtt járó program a megyében augusztus hónapban tovább folytatódik a népegészségügyi szakemberek irányításával.

Képek és szöveg: kormanyhivatal.hu

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights