Szombaton is országszerte lehetnek zivatarok

Zivatarveszély miatt szombatra is az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. Emellett Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyére felhőszakadás veszélye miatt is kiadták az elsőfokú figyelmeztetést.

(Forrás: OMSZ)
(Forrás: OMSZ)

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésükben azt írták: péntek éjfélig, esetleg szombat kora hajnalig több helyen – egyre inkább a Dunától keletre, elsősorban az ország középső sávjában – 20 milliméternél is több csapadék hullhat, egyes helyeken 40 milliméter feletti mennyiség is előfordulhat.

A felhőszakadás mellett, kezdetben az ország déli határához közeli részén a zivatarhoz viharos szél és nagy méretű jég társulhat.

(Forrás: OMSZ)
(Forrás: OMSZ)

Az éjszaka további részében a középső országrészben és keleten újabb intenzív záporok, illetve zivatarok alakulhatnak ki, egy-egy helyen jelentősebb mennyiségű csapadékkal, esetleg felhőszakadással.

(Forrás: OMSZ)
(Forrás: OMSZ)

Szombaton délután, este elszórtan, főként a középső és keleti területeken fordulhat elő zivatar, néhol erős szél kíséretében.

(Forrás: OMSZ)
(Forrás: OMSZ)

Az előrejelzés szerint szombat hajnalban 14-18 fok lesz, napközben pedig 23-27 fokig melegszik a levegő.

hirado.hu

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights