Szerb válogatottat igazolt az Olajbányász

Szerb válogatott erőcsatárral teljes az Olajbányász légióskerete. A 26 éves, 203 centiméter magas, hármas és négyes poszton egyaránt bevethető Nemanja Krstic aláírta a 2019/2020-as bajnoki évadra érvényes szerződését, így ő is csatlakozhat hamarosan Dragan Aleksic csapatához. 

Krstic a tavalyi idényt a Novi Pazar együttesénél töltötte, ahol 36 meccs alatt 18,4 pontos és 6 lepattanós átlagot tudhatott magáénak. Az előbbi mutatóval a szerb liga 4. legjobb pontszerzője lett. A remek éve után beválasztották a liga második legjobb ötösébe. 

Krstic a Hemofarm Vrsac utánpótlás műhelyéből indulva bejárt több délszláv fellegvárat, 3 évet töltött a Mega Vizura együttesénél, játszott az Igokeában és a Mornar Bar-ban is. A szolnokiak új légiósa kijárta az össze utánpótlás válogatott korosztályt, sőt, bemutatkozott már a felnőtt nemzeti csapatban is. 2013-ban, mindössze húsz esztendősen tagja volt a szlovéniai Európa-bajnokságon hetedik helyen végzett szerb válogatottnak.A Szolnoki Olajbányász korábban már megállapodott a válogatott Kovács Péterrel és Juhos Leventével, Rudner Gáborral, a rutinos magasemberrel, Tóth Norberttel, illetve a légiósokkal, az irányító Kenneth Smith-el, a center Demetris Moranttal, a bedobó Dakarai Tuckerrel és a hátvéd Andre Jones-al. A kupagyőztes játékoskerete Csák Bencével, Samuel Taiwoval, Pallai Tamással, illetve Frank Áronnal teljes.

iSzolnok

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights