Nagy reményekkel áll rajthoz Tiszafüred lovasa a Nemzeti Vágtán

Határozott célokkal készül a Nemzeti Vágta szeptemberi fináléjára Tiszafüred lovasa, Gyöngy Tamás. A Tisza-tavi Vágtáról ismét rendezői szabad kártyával kvalifikálták magukat.

Idén új lóval állt rajthoz a tiszafüredi üdülőövezeti sportpályán Gyöngy Tamás. Az ötéves Market Tipping egy hetvenöt százalékos telivérezettségű herélt. Első versenye az idei Hortobágyi Vágta volt, ahol sajnos elmaradt a várakozásoktól, még a leváltása is felmerült. Fiatal korára és tapasztalatlanságára való tekintettel végül rajthoz állhatott a Tisza-tavi Vágta mezőnyében. Az augusztusi előfutamon pedig kiváló teljesítménnyel hálálta meg mindezt.

Először is szeretném megköszönni a pályaépítők munkáját. Gyorsan és szakszerűen dolgoztak azért, hogy biztonságos legyen a pálya a futam kezdetére – kezdte az Alföldhír.hu megkeresésre Gyöngy Tamás.

Gyöngy Tamás és Market Tipping nevű lova az idei Tisza-tavi Vágtán. Fotó: Bekecs Sándor/Alföldhír.hu

Tavalyi kistestű lova, Tofifi egy új társat kapott, a nyíregyházi Kaló Fanni személyében. Az új páros rögtön bizonyított: Besenyőtelek színeiben megnyerték a Hortobágyi Vágtát. A cserére a súlykülönbség miatt volt szükség. Market Tipping egy 180 centiméteres marmagasságú, jobb teherbírású, erősebb felépítésű ló.

Tavaly Jász-Nagykun-Szolnok megyéből egyedüli településként jutottunk be Tofifivel a Nemzeti Vágta középdöntőjébe. Idén is ez a terv Market Tippinggel, de nagyon sok múlik a sorsoláson, hogy milyen erős mezőnybe kerülünk. Ha kicsi az esély a továbbjutásra, akkor szeretnénk bekerülni nyolcvan másodperc alá, ahol már jegyzik a lovakat – részletezte a tiszafüred-örvényi lovas.

Érdekességként megtudtuk, hogy kifejezetten arra kérte a futamesélyes Baja lovasát, Németh Jánost: mindent adjon bele. Szerette volna megtudni, mekkora különbség van a két ló között, hol tart a fejlődésben Market Tipping az élmezőnybe tartozó lovakhoz képest. Az eredmény őt is meglepte, a félresikerült Hortobágyi Vágta után nem gondolta volna, hogy mindössze másfél-két lóhosszal kapnak ki. Sőt, az utolsó körben még egy nagy rohamot indítottak, mellyel utolérték a későbbi futamgyőztest.

Az eredményt fűszerezi, hogy míg tavaly Újfehértó ejtette ki Tamást és Tofifit a versenyből, addig idén Market Tippinggel fél körrel sikerült előzni őket.

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights